30 Ocak 2022 10:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:30

Altın Fiyatları Patır Patır Patlayacak! İslam Memiş Tarihi Açıkladı

Altın Fiyatları Patır Patır Patlayacak! İslam Memiş Tarihi Açıkladı

Altın fiyatları zirveyi oynayacak. Pek çok analistin yorum ve gözlemlerine göre 2022 yılında altın fiyatlarında daha önce görülmemiş patlamalar yaşanıyor. İslam Memiş uyardı, tüm dikkatler FED’ den gelecek kararlara çevrildi.

Dünya para dengesinin bir hayli değiştiği bu yıllarda gözler Amerikan Merkez Bankaları Sistemine (Federal ReserveSystem - FED ) çevrildi. FED’ in aldığı faiz kararları para piyasasını son derece ilgilendiriyor. Altın fiyatının yükselip yükselmeyeceği son günlerde yatırımcılar tarafından son derece merak edilen konuların başında gelmekte. Yeni yıla gram altın 800 ₺ civarlarında girmişken uzmanlar, altın piyasasında ani sıçrayışların yaşanabileceğine dikkat çekiyorlar. Pek çok analist yıl içinde ani düşüş ve yükselişlerin yaşanabileceğini, yatırımcılar için dikkat edilmesi gereken noktanın ise bu sıçrayışlar karşısında endişelenmemeleri gerektiği yönünde ortak fikre sahipler.


Gram Altında Dev Sıçrayış

Geçtiğimiz günlerde altın piyasasında çok büyük bir değişim yaşanacağını söyleyen İslam Memiş, gram altının 2022 yılı içerisinde 1450 lirayı göreceğini açıkladı. Özellikle FED ’in bu konuda aldığı faiz kararlarının son derece önemli olduğunu vurgularken ons altının ise 2000 dolar civarında seyredeceği tahmininde bulundu. Yatırımcıları özellikle uyaran İslam Memiş, şubat ayı içerisinde gram altın ve gram gümüşte düşüş yaşanacağının altını çizdi.


Tek Bir Enstrümana Bağlı Kalmayın

Para piyasasında ani iniş ve çıkışlar karşısında ne yapacağını bilmeyen küçük yatırımcılar için önemli olanın tek bir enstrümana bağlı kalmadan yatırım yapmak olduğunu açıklayan İslam Memiş, bu noktada herhangi bir düşüş yaşandığında paniklememek çok önemli dedi. İyi bir yatırımcı olmanın sırrının uzun vade de olduğunu da belirten İslam Memiş, “Kısa vadeli yatırımlarda herhangi bir beklenmeyen düşüş yaşandığında yatırımcı yatırımı elinden bir an önce çıkarmaya çalışıyor, bu gibi durumlarda önemli olan beklemek ve farklı yatırım araçları kullanmaktır” dedi. Özellikle şubat ayı içerisinde satım yapılmamasını öneren İslam Memiş, yatırım yapmak isteyenler için şubat ayının son derece uygun olduğunu ve ilerleyen zamanlarda da altın fiyatının kademeli olarak artacağını vurguladı.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış