31 Ocak 2022 18:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:29

Herkesin Bildiği Mucizevi Gıdanın Şok Gerçeği! Eğer Çok Fazla Tüketilirse Zeka Geriliği Yapabilir

Herkesin Bildiği Mucizevi Gıdanın Şok Gerçeği! Eğer Çok Fazla Tüketilirse Zeka Geriliği Yapabilir

Cilt problemlerinden menopoz döneminde yaşanan rahatsızlıklara kadar birçok şeye iyi geldiği söylenen meyan kökünün olumsuz etkileri bulunmakta. Sakın fazla tüketmeyin!

Meyan kökü genellikle saymakla bitmeyen olumlu özellikleriyle bilinmektedir. Öksürüğe ve gribe iyi gelmesinin yanı sıra aynı zamanda göğsü yumuşatma özelliğinden dolayı kış aylarının gözdesi olan meyan kökü, cilde parlaklık ve sağlıklı bir görünüm de kazandırmakta. Bu özellikleri dışında regl dönemindeki ağrı ve ödeme de iyi gelen meyan kökünün sağlık açısından daha birçok faydası bulunmaktadır.
Genellikle birçok olumlu etkiye sahip meyan kökünün fazla kullanımından dolayı oluşabilecek olumsuz etkileri ortaya çıktı.


Fazla Miktarda Tüketmeyin!

Kaynatılarak içilebilen meyan kökü, ağızda çiğnendiği zaman mide rahatsızlıklarını da gideriyor. Hâliyle çokça iyileştirici etkiye sahip olduğu için de çokça tüketilen meyan kökünün kullanım miktarına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Çok eski zamanlardan beri kullanılan meyan kökü, sahip olduğu birçok olumlu özellikten dolayı sık sık araştırma konusu olmuştur. Yapılan araştırmalardan çıkan sonuç itibariyle de özellikle anne adaylarının gözdesi hâline gelen meyan kökü, fazla miktarda kullanıldığında ise olumsuz bir etkiye sahip oluyor.


Zekâ Geriliğine Sebep Oluyor!

Fazla tüketildiği zaman faydasından çok zararı dokunan besinler arasında yer alan meyan kökünün zekâ geriliğine neden olduğu belirtildi. Uzman Dr. Yegane Özcan tarafından yapılan açıklamada, meyan kökünün bilinmeyen olumsuz etkileri de yer aldı. Özcan, yaptığı açıklamada: “Çok miktarda meyan kökü ve onu içeren ürünler yemek çocuğun zekâsını geriletiyor. Meyan kökünün içerisindeki gliserinin anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini de olumsuz etkiliyor. Ayrıca dikkat eksikliği de yapıyor.” şeklinde konuştu. Bunun yanı sıra meyan kökünün yan etkileri arasında erken doğumun da olduğunu belirten Özcan, özellikle de hamile kadınlar için uyarılarda bulundu.


Kimler Meyan Kökü Kullanmamalı?

Meyan kökünün ülsere karşı gelerek mide zarını da koruduğunu ifade eden Dr. Özcan, aynı zamanda meyan kökünün epilepsi hastaları üzerindeki sakinleştirici etkiden de bahsetti. Bunları açıklarken: “Ancak meyan kökü şerbetinin şekerden 40 kat daha tatlı olduğu unutulmamalıdır." da diyen Özcan, meyan kökünün potasyum düşüklüğüne ve kalp yetmezliğine de neden olabileceğini vurguladı.  Bu özelliğinden yola çıkarak 9 haftadan sonra kullanılmaması ve günlük dozun 200 ile 600 miligramı geçmemesi tavsiyelerinde bulundu.


Dr. Özcan, hamilelerin, kalp hastalarının, yüksek tansiyon ve düşük potasyumu olan kişilerin meyan kökünü tüketmemesini de önerdi.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış