31 Ocak 2022 22:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:28

Bu Besinleri Kesinlikle Bir Daha Isıtmayın! İşte Isıtınca Tehlikeli Olacak Besinler

Bu Besinleri Kesinlikle Bir Daha Isıtmayın! İşte Isıtınca Tehlikeli Olacak Besinler

Artık hazır yemeği ısıtamayacaksınız. Çoğu zaman yorgun olduğumuz için ya da zamandan tasarruf etmek için başvurduğumuz bu yöntem aslında zararlı olabilir!

Birçoğumuzun gün içerisindeki tempodan dolayı tercih ettiği bu yol, sağlık açısından oldukça tehlikeli. Artık çok acıkınca hemen dolaptaki yemeği ısıtıp yiyemeyeceksiniz. Bunu yapmak için önce iki defa düşüneceksiniz. Acıkınca hiç düşünmeden yaptığımız bu eylem, sağlık açısından oldukça zararlı olabiliyor! Özellikle bazı yiyecekleri bu yöntemle tüketmemek gerekiyor.


Artık Her Yemeği Isıtamayacaksınız!

Zamanın hızla aktığı ve yoğun iş temposunun oldukça yorduğu günümüz şartlarında, işten eve gidince yemek yapmak çok zor bir hâl alabiliyor. Hem açlığı bir an önce bastırma telaşı hem de dinlenme moduna geçme isteği, yeniden yemek yapmayı engelliyor. Tam da bu aşamada elimiz dolaptaki hazır yemeğe gidiyor ve çareyi ısıtarak yemekte mi buluyoruz? Haberimizi okuduktan sonra artık her yemeği ısıtamayacaksınız. Bazı yiyeceklerin tekrar ısıtılması sağlık açısından tehlikeli bir hâle geliyor.  


İşte Isıtılınca Zararlı Olabilen Yiyecekler!

Yumurta: Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurta, hem besin değeri yüksek olduğu için hem de pişmesi zaman almadığı için tüketimi çokça tercih edilmektedir.  Çok sevilerek tüketilen yumurtanın ikinci kez ısıtılması sağlıklı değil. İkinci kez ısıtılan yumurta toksik üretmeye başlayacağı için sağlığa oldukça zararlı hâle gelmektedir.
Tavuk: Uzmanlar genellikle tavuğun pişer pişmez ya da piştikten sonra soğuk şekilde yenilmesi gerektiğini söylüyor. İkinci defa ısıtıp yenilen tavuk, zehirlenmelere yol açabilir. Isıtılması hâlinde ise bu işlemi çok yüksek bir ısıda gerçekleştirmenizde fayda var.


Mantar

Mantar da ısıtıldığı zaman besin değerini kaybettiğinden ve besin komposizyonu değiştiğinden dolayı soğuk yenmesi gereken besinlerden. Isıtıldığı durumda karın ağrısına ve şişliğe neden olabilir.


Balık

Sahip olduğu besin değerinden dolayı sofralarda sıklıkla tercih edilen balık, ısıtıldığında besin değerini kaybetmekte. Bu sebeple ikinci defa ısıtma işleminin uygulanmaması gerekmektedir.


Ispanak

İçerisinde nitrat bulunduran bir yiyecek olan ıspanağın da ikinci defa ısıtılması önerilmemektedir. İkinci defa ısıttığınız taktirde nitratın şekil değiştirmesinden kaynaklı bir zehirlenme yaşayabilirsiniz.


Kereviz

Tıpkı ıspanakta olduğu gibi kerevizde de nitrat bulunmaktadır. İkinci kez ısıtılan kerevizin kanserojen etki taşıdığı da uzmanlar tarafından açıklanmıştır.


Kremalı Yemekler

Kremalı yemekler de ısıtıldığı takdirde sağlık açısından risk taşıyan yiyecekler arasında yer alıyor.  Bu sebeple bir kereden fazla ısıtılması önerilmemektedir.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış