1 Şubat 2022 16:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:50

Bu Tarifi Yapan Gelinler Yaşadı! Kaynananın Gözüne Sokan Bol Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi!

Bu Tarifi Yapan Gelinler Yaşadı! Kaynananın Gözüne Sokan Bol Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi!

Bu patlıcan musakka tarifine herkes bayılacak. Bol kıyması ile herkesi kendine hayran bırakan bu tarif, gelinler için hayat kurtarıyor!

Patlıcan denilince akla onlarca yemek türü gelmektedir. Örneğin; patlıcan kebap, patlıcan dolma, karnıyarık, imam bayıldı, hünkar beğendi ve patlıcan oturtma bunlardan sadece bazılarıdır. Ama genelde ilk akla gelen bol kıymalı bir patlıcan musakka olur. Özellikle esnaf noktalarının en çok tercih edilen lezzetleri arasında olmaktadır. Şimdi vereceğimiz bol kıymalı patlıcan musakka sayesinde kaynananızın gözüne gireceksiniz. İşte kaynananın gözüne sokan bol kıymalı patlıcan musakka tarifi!


Bol Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi Malzemeleri


- Dört tane orta boy patlıcan
- 350 gram kadar kıyma
- Üç tane sivri biber
- İki tane domates
- Bir tane soğan
- Bir su bardağı sıcak su
- İki üç diş sarımsak
- Üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- Karabiber, tuz, kimyon, pul biber
- Bir yemek kaşığı dolusu salça
- Bir çay bardağı sıcak su


Bol Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı


İlk olarak tüm patlıcanlar pijama şeklinde soyulur. Ardından her biri yuvarlak yuvarlak dilimlenir ve acısının çıkması için yarım saat kadar tuzlu suyun içinde bekletilir. Daha sonra tüm patlıcanlar kurutularak kızgın yağın içinde birkaç dakika kadar kızartılır. Kızaran patlıcanlar kağıt havlunun üzerine alınır ve fazla yağının çekmesi sağlanır. Sonra patlıcan musakkanın kıyma harcı yapılmaya başlanır. İlk olarak tavaya bir miktar sıvı yağ koyulur ve üzerine kıyma ilave edilir. Bir süre tek başına kavrulan kıymanın üzerine küçük küçük doğranmış soğanlar ve biberler ilave edilir. Bir süre bu şekilde kavrulur ve son aşamada doğranmış ya da rendelenmiş domatesler, salça ve baharatlar kıymalı harca eklenir. Domateseler suyunu çektikten sonra üzerine bir çay bardağı sıcak su eklenir ve su çekene kadar pişirilmeye devam edilir. Sonra patlıcanlar tencerenin dibine dizilir ve üzerine hazırlanan kıymalı harç eklenir. Son olarak üzerine bir su bardağı sıcak su eklenir ve 15 dakika kadar orta ateşte pişirilir. Biraz dinlendikten sonra servis edilir.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış