1 Şubat 2022 18:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:50

Kandil Yaklaşırken Bu Tarifi Sakın Kaçırmayın! Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi!

Kandil Yaklaşırken Bu Tarifi Sakın Kaçırmayın! Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi!

Kandil gecelerinin vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve yediden yetmişe herkesin çok sevdiği kandil simidi tarifi bu haberde. Siz de artık evinizde kandil simidi yapabilirsiniz!

Kandiller aynı anda insanların zihninde birçok şeyi çağrıştırır. Yardımlaşma, dua, şeker, mutluluk ve daha nice şeyler. Bir de herkesin bu özel günlerde severek tükettiği kıyır kıyır kandil simidi vardır. Kandil günlerinde camilerde dağıtılan bu eşsiz lezzet, pastanelerde de satışa sunulurlar. Ancak evde kendi malzemeleri ile kandil simidi yapmak isteyenler için de kaçırılmayacak bir tarif geliyor. İşte kandil yaklaşırken size en özel tarifi ile kıyır kıyır kandil simidi!


Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi Malzemeleri


- 125 gram tereyağı ya da margarin (Yarım paket)
- Yarım çay bardağı dolusu sıvı yağ
- İki yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Bir çay kaşığı kadar tuz
- Bir tatlı kaşığı kadar mahlep (Tercihe bağlı)
- Üç buçuk su bardağı dolusu un
- Bir tane yumurtanın sarısı
- Bir yemek kaşığı kadar sirke
- Bir yemek kaşığı kadar şeker
- Bir tatlı kaşığı kadar kabartma tozu


Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi Yapılışı


Kandil simidi yapımına başlamadan önce derin bir kap seçilir. Daha sonra bu kabın içine yumurtanın sarısı, tereyağı, sıvı yağ, şeker, tuz, sirke ve yoğurt birlikte alınır. Ardından tüm malzemeler el yardımı ile bir güzel karıştırılır. Sonra bu karışımın içine un, mahlep ve kabartma tozu eklenir. Tüm malzemeler yine el yardımı ile güzelce yoğurulur ve kandil simidi hamuru kıvamına getirilmeye çalışılır. Burada unutmaması gereken şey unun yavaş yavaş konulmasıdır. Hamurun yoğurma işlemi tamamlandığında ise hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. İlk başta iki avucun arasına alınır ve yuvarlak şekil verilir. Ardından kuru tezgahın üzerine alınır ve hamur uzun şekilde açılır. Ardından uzayan hamura yuvarlak simit şekli verilir. Sonra simit şeklini alan hamurların bir yüzü yumurtanın akına batırılır. Hemen peşine susama batırılan kandil simitleri tabanı yağlanmış ya da yağlı kağıt konulmuş tepsiye alınırlar. Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürülen kandil simitleri 15-20 dakika kadar pişirilir ve fırından alınarak servis edilir.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış