1 Şubat 2022 18:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:50

Elektrik Faturası Beklenen Oldu! Önümüzdeki Ay Faturalar Düşecek İşte Detaylar

Elektrik Faturası Beklenen Oldu! Önümüzdeki Ay Faturalar Düşecek İşte Detaylar

Elektirik faturaları için sonunda beklenen an geldi! Vatandaşların isyanına sessiz kalınmadı. Önümüzde ki ay elektrik faturalar düşecek, vatandaşın yüzü gülecek.

Kritik Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşların tepkileri sonunda yanıt bularak, kabine toplantısının ana gündem maddesini oluşturdu. Artık elektrik faturalarının hesaplanma ve tüketim barajlarında yeni değişikliğe gidildi. Bu kapsamda en düşük kullanım tutarı 150 kw üzerinden hesaplanırken; yeni düzenleme ile 210 kw çıkarıldı. Açıklamanın satır başları ve yeni düzenlemeleri ise şu şekilde...


Cumhurbaşkanı’nın Açıklamaları İse Şu Şekilde;

"Vatandaşlarımızın bizlere geri dönüşlerine istinaden en düşük tarifeden aylık bazda 150 kilovat olan limitleri 210 kilovata çıkardık. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin  faturası , vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir.” İfadelerini kullandı. Zamlardan sonra elektrik ve doğal gaz faturalarında yaşanan sert yükseliş vatandaşı zor durumda bırakmıştı. Bazı belediyelerin vermiş olduğu doğal gaz ve kömür desteği kanayan yaraya bir nebze ilaç olsa da, artan gıda fiyatları da hayat şartlarını bir hayli zorlayan kalemlerden oldu. Şimdi vatandaş elektrik faturalarından sonra doğal gaz faturalarında da düzenlemeye gidilmesini, en azından son kış aylarını rahat geçirmeyi bekliyor. Gözler şimdi devletin bir dahaki kabine toplantısında doğal gaz faturasında da iyileşme yapıp yapmayacağına çevrildi.

Enerji Kesintisi

Geçen hafta yaşanan İran doğalgaz hattındaki arıza tüm ülkedeki sanayi sektörünü zor duruma sokmuştu. Bazı kaynaklarda ise elektriğin konut abonelerine de uygulanacağı yönünde haberler yayımlanmasıydı. Geçen hafta bakan Fatih Dönmez 29 Ocak itibariyle elektriğin 31 Ocak itibari ile doğalgaz kesintisinin yüzde 40’tan yüzde 20’ye düşürüleceğini belirtmişti. Bu konu hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan ”Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık. Yakında tümüyle kaldırıyoruz.” Dedi.


Destek Paketinin Detaylarını da Açıkladı!

Çiftçiye  destek vermek için 2022 tarımsal destek ödemesini 29 milyar liraya çıkardık. Ayrıca kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 3 yeni destek paketi ile firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz.
Ayrıca kamuya bu yılın ilk memur atamasını 8 Şubat’ta 2927 engelli vatandaşımızı atayarak başlıyoruz.


Dezavantajlı ailelerin anaokulu ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayat geçiriyoruz dedi.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış