2 Şubat 2022 08:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:50

Bu Besinlerin İştahınızı Kesme İhtimali Çok Yüksek! Aman Yemeklerden Önce Bu Besinleri Tüketmeyin

Bu Besinlerin İştahınızı Kesme İhtimali Çok Yüksek! Aman Yemeklerden Önce Bu Besinleri Tüketmeyin

Yemekten önce tüketildiğinde iştah kesen besinler belli oldu. Bu besinleri eğer yemekten önce tüketirseniz tüm iştahınız kaçabilir! İşte dikkat etmeniz gereken iştah kesici besinler…

İştah problemleri genellikle 10 insandan 3’ünde görülen sağlıksal bir problemdir. Yetersiz ya da dengesiz beslenmeden kaynaklanabilir. Ünlü diyetisyen Elif Bilgin Baş iştah kesen besinler ile ilgili detaylı konuşarak; kişileri bu besinlerden uzak durması hakkında uyardı.

İşte İştah Kesen O Tehlikeli Besinler!

Yulaf


Lif içeriği oldukça fazla olan bir besin maddesidir. Lif oranı yüksek olduğu için sindirimi oldukça zordur. Bağırsaklar yulafı sindirmek için uzun süre çaba gösterir. Bu nedenle tüketen kişide uzun süre boyunca tokluk hissi sağlar. Kişinin tok hissetmesi, iştahının azalmasında da büyük rol oynar.

Yumurta

Vücuda alınabilecek en yüksek protein değerine sahip bir besin maddesidir. Eski dönemlerde genellik anneler çocuklarına okula gitmeden önce en azından yumurta ye diyerek diretir. İşte bu noktada yumurtanın da uzun süre tok tuttuğunu hatırlayabiliriz. Genellikle sabah tüketildiği zaman gün içerisinde tokluk hissi sağlayan yumurta bu nedenle kişinin iştahını da olumsuz yönde etkileyebilir.

Yeşil Çay


Yüzyıllardır met edilen yeşil çay da listede yerini alıyor! Çoğunlukla yemeklerden sonra tüketilen yeşil çay zaman zaman ara öğünlerde de tüketilebiliyor. Diyet yapan kişilerin çoğunlukla tercih ettiği bir çay olarak karşımıza çıkıyor. Peki neden? Yeşil çay iştahın açılmasına sebebiyet veren hormonları baskılayarak, tüketen kişinin tok kalmasına sebebiyet veriyor. Bu durumun iştahsızlığa yol açtığını söylemek yanlış olmaz.

Tarçın


Tarçının da iştahsızlığa yol açtığını biliyor muydunuz? Beraber tükettiğiniz besin maddesinin glisemik indeksini düşüren tarçın, kişide uzun süre tokluk hissi yaratıyor. Genellikle geceleri acıkıldığında süt ve benzeri ürünlerin üstünü kaplayan tarçın kişilerin tatlı krizlerinin de önüne geçiyor.

Ceviz, Badem ve Fındık


Mineral, vitamin ve lif bakımdan oldukça zengin olan bu üç kuruyemiş genellikle ara öğün olarak tercih ediliyor. Diyetlerde de sıklıkla tercih edilen üç kuruyemişin iştah kapatıcı bir özelliği de bulunuyor.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış