8 Şubat 2022 13:00 Güncelleme : 8 Şubat 2022 16:08

WhatsApp Artık Eskisi Gibi Güvenli Olmayacak! Resmen Boşanmalar Artabilir

WhatsApp Artık Eskisi Gibi Güvenli Olmayacak! Resmen Boşanmalar Artabilir

Whatsapp güvenilirliği yitiriyor mu? Eskisi gibi olmayacak WhatsApp resmen yıkama uğratacak! WhatsApp nedeni ile boşanmaların artma ihtimali konuşuluyor...

Apple'ın iPhone cihazlarında WhatsApp kullananlar yani WhatsApp iOS uygulamasını indirenler, sohbetlerden veya gruplardan yeni mesajlar aldıklarında, bildirim ekranında mesaj gönderen kişinin veya grubun fotoğrafını göremedikleri için şikayetçiler. İşte WhatsApp bu durum için harekete geçti WhatsApp’ta, orijinal adı mention’lama olan ‘bahsetme’ özelliği yer almaktadır. Bu fonksiyon sayesinde, katıldığınız gruplarda bir kişi @ işaretiyle adınızı yazarak sizden kolay bir şekilde bahsedebiliyor. Özellikle yüksek katılımcılı gruplarda kullanıcıların birbirlerine mesaj göndermelerini kolaylaştıran bahsetme işlevi, ‘mesaj yanıtlama’ özelliğine ek olarak bizlere sunuyor.


Whatsapp Bildirimlerinde Profil Fotoğraflarını Görebileceksiniz
 


WABetaInfo'nun yaptığı habere göre, WhatsApp, sohbetlerden ve gruplardan yeni mesajlar alındığı zaman sistem bildirimlerinde profil fotoğraflarının da görüntülenmesini sağlayan farklı ve yeni bir özelliği test ediyor. iOS 15 API'lerini kullanan bu özellik yalnızca iOS 15'teki bazı beta test kullanıcılarına sunuluyor. En azından bizlere aktarılan bilgi bu yönde. Android'de ise durum daha farklı. Çünkü WhatsApp kullanan Android kullanıcıları, WhatsApp'tan bir bildirim geldiğinde bir süredir sistem bildirimlerinde söz konusu bildirime dair profil fotoğraflarını zaten görüntüleyebiliyorlar.


Yeni Özellikler Ne Zaman Gelecek?


 
WhatsApp'ın yeni özellikleri gelecekte daha fazla hesap için etkinleştirmeyi planladığı söz konusu. Fakat henüz resmi bir açıklama veya tarih bilgisi mevcut değildir.


 
Android ile iOS Arasındaki Fark Nedir?


Bildigimiz üzere Android işletim sistemi Google tarafından, iOS ise Apple tarafından geliştiriliyor. Fakat  Android ve Apple arasındaki fark bununla da sınırlı kalmıyor. Android, Linux tabanlı ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemi sayılırken iOS ise tamamen kapalı bir şekilde işlenmekte. Bu durum, Android işletim sisteminin çok daha esnek olmasını; uygulama mağazası dışındaki APK uzantılı yazılımları da desteklemesini sağlamaktadır. Ancak güvenlik açıklarını da beraberinde getirmektedir. iOS ise sadece Apple tarafından belirlenen kaynaklar üzerinden uygulama ve oyun gibi içerikleri yüklemeye izin verdiği için çok daha kapalı ve çok daha güvenli bir şekilde işlemektedir. 

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış