3 Şubat 2022 16:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:49

Kilis Usulü Tepsi Kebabına Bayılacaksınız! İşte Ustasından Tepsi Kebabı Tarifi!

Kilis Usulü Tepsi Kebabına Bayılacaksınız! İşte Ustasından Tepsi Kebabı Tarifi!

Yapımı en kolay ama lezzeti en çok olan kebaplardan bir tanesi Kilis usulü tepsi kebabını gerçek ustasının tarifinden öğrenin. Püf noktaları ile Kilis usulü tepsi kebabı tarifi bu haberde!

Güneydoğu Anadolu illerinde çok fazla tüketilen ve hatta tartışmalara yol açan tepsi kebabını herkes yemese bile mutlaka bir yerlerde görmüştür. Çünkü tepsi kebabı tadının yanında nereye ait olduğu ile ilgili de adından sık sık söz ettirmektedir. Gaziantep ve Şanlıurfa ilinde yaşayan kişiler, bu kebabın Kilis iline ait olduğunu kabul etmezler. Hatay halkı ise bu kebabın kendilerinden çıktığını öne sürerler. Ancak genel görüşe göre tepsi kebabının Kilisliler tarafından en doğru şekilde yapıldığı kabul edilir. Peki Kilis usulü tepsi kebabını en iyi şekilde yapmak için hangi yolları denemek gerekir. İşte ustasından Kilis usulü tepsi kebabı tarifi!

Kilis Usulü Tepsi Kebabı Tarifi Malzemeleri


- Bir kilo az yağlı kıyma
- Bir tane orta boy kuru soğan
- Yarım demet kadar maydanoz
- İki tane yeşil biber
- Bir tane kırmızı kapya biber
- Dört beş diş sarımsak
- Bir tatlı kaşığı pul biber
- Bir çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz

Üzeri için;

- Bir yemek kaşığı dolusu domates salçası
- Bir çay bardağı su
- İki yemek kaşığı zeytinyağı
- Süs içi domates ve biber


Kilis Usulü Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı


İlk olarak soğan, biberler, maydanoz ve sarımsak ince ince doğranır. Hatta satır ya da zırh varsa tüm malzemeler incecik hale getirilir. Ardından doğranan sebzeler ile kıyma birleştirilir. Üzerine pul biber, karabiber ve tuz ilave edilir. Tüm malzemeler normal köfte kıyması yoğurulur gibi yoğurulur. Ardından hazırlanan Kilis usulü tepsi kebabı kıyması birkaç saat dolapta dinlendirilir. Dolapta kendini bulan kıyma alınarak altı yağlanmış olan yuvarlak fırın tepsisine yayılır. Eğer fırın tepsisi yoksa borcam da kullanılabilir. Sonra üzerine dökülecek olan salçalı sos hazırlanır. Bir çay bardağı su ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ile domates salçası güzelce açılır. Ardından tepsinin her tarafına eşit şekilde gezdirilir. Son olarak üzerine süslemek için halka halka doğranmış domatesler ve uzun uzun doğranmış yeşil biberler ilave edilir. Kilis usulü tepsi kebabı, önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında pişirilerek servis edilir.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış