3 Şubat 2022 18:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:49

Antepliler Bu Tada Bayılıyor! Sofralardan Eksik Olmayan Sağlıklı Lebeniye Çorbası Tarifi!

Antepliler Bu Tada Bayılıyor! Sofralardan Eksik Olmayan Sağlıklı Lebeniye Çorbası Tarifi!

Hem çorba hem de yemek arayışında olanlar için bu tarif kaçmaz! Doyuruculuğu ve tadı ile dillere destan olan lebeniye çorbası tarifi!

Gaziantep yöresinde hem başlangıç için çorba olarak tüketilen hem de ana yemek olarak tüketilen lebeniye çorbası, kendine has tadı ile birçok insanın damak tadına hitap ediyor. Ayrıca içinde pek çok çeşit ürünün bulunması nedeni ile tam bir besin ve şifa deposu olarak işlev görüyor. Çocuklarına ve eşlerine sağlıklı, doyurucu bir çorba arayanlar için işte Antep usulü lebeniye çorbası tarifi!


Lebeniye Çorbası Tarifi Malzemeleri


- İki yemek kaşığı dolusu pirinç
- Bir su bardağı dolusu haşlanmış nohut
- Bir buçuk su bardağı dolusu yoğurt
- İki yemek kaşığı dolusu un
- Yeteri kadar tuz
- Yarım limonun suyu
- Bir litre kadar su (yaklaşık olarak beş su bardağı ediyor)

Üzeri için;

- 200 gram kadar kıyma
- Bir tane kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- İki yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Bir tatlı kaşığı kuru nane


Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı


İlk olarak pirinçler iyice yıkanır ve bir bardak kadar suyun içinde haşlanır. Ardından kalan suyun hepsi pirincin üzerine ilave edilir ve kaynatılır. Su kaynadıktan sonra ise içine haşlanmış nohutlar eklenir. Bir yandan da başka bir kasede yoğurt, un ve limon suyu çırpılır. Daha sonra kaynayan nohutlu ve pirinçli sudan bir kepçe kadar alınarak yoğurtlu terbiyenin içine eklenir. Kase birkaç tur karıştırıldıktan sonra çorbanın içine yavaş yavaş ve karıştırılarak ilave edilir. Lebeniye çorbasının köftesi için ise kıyma, soğan ve baharatlar bir arada yoğurulur. Ardından nohuttan biraz büyük olacak şekilde köfteler yapılır. Son olarak yuvarlanan köfteler tereyağı ile hafif kızartılır. Ardından üzerine bir tatlı kaşığı kuru nane eklenir ve altı kapatılır. Köfteler de lebeniye çorbasının üzerine ilave edilir ve biraz daha pişirilir. Lebeniye çorbasının altı kapatıldıktan sonra sıcak sıcak servis edilebilir.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış