4 Şubat 2022 14:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:49

İkinci El Pazarında Deprem Olacak! Aracını Satacaklar Elini Çabuk Tutsun

İkinci El Pazarında Deprem Olacak! Aracını Satacaklar Elini Çabuk Tutsun

İkinci el araba alacak vatandaşları yakından ilgilendiren haber geldi. İkinci elde artan araba fiyatları satışları büyük ölçüde olumsuz etkiledi. Uzmanlar ikinci el satışlar da büyük oranda bir düşüş bekliyor. Tarih verildi!

Dünya da yaşanan çip krizi sıfır araba sektörünü büyük ölçüde etkilemiştir. Bu durum ikinci el otomobilde fiyat artışına sebep olmuş, sıfır otomobile kıyasla suni bir fiyat artışı görülmüştür. Fırsatçılar piyasayı bu konuda da etkilemiş. İkinci elde ki büyük artış sonucu piyasa durma noktasına gelmiştir.
Dünyada yaşanan cip krizinin bu yıl da devam edeceği söyleniyor. Bu durum araba almak isteyenleri ikinci el piyasasına yönlendiriyor. İkinci el araba piyasasında da durumlar beklentiyi karşılamıyor. Bu durumu fırsata çevirenler oldukça fazla. İkinci el otomobiller sıfırından daha  pahalı duruma gelmiştir.
Bu durum araba değiştirmek isteyenleri de olumsuz etkilemiştir.  Arabalarını istedikleri fiyattan satamayan vatandaşlar  beklemeyi tercih ediyor. Bu durum piyasayı durdurma noktasına getirmiştir.


Fiyatlarda düşüş olursa beklemekte olan vatandaşlar araba değişimi yapabilecek ellerinde ki araçlarını da kolaylıkla satabilecektir.  


Büyük Düşüş İçin Tarih Verildi!


Uzmanlardan ikinci el araba fiyatlarında ciddi oranda düşüş bekliyor. Gerçekçi olmayan bu fiyatlandırmanın normale döneceği söyleniyor.
Önümüzde ki günlerde araba piyasasında büyük hareketlenmeler görüleceği yönünde tahminler var. Fiyat konusunda istikrara varılırsa piyasa da rahatlamış olacaktır. Dengesiz fiyatlar alim satımı olumsuz yönde etkilemektedir.


Tahminen 2022 'nin sonlarına doğru ikici el araçlarda  büyük düşüşler olacak. Uzmanlara göre ekonomide ki bu belirsizlik son bulacak. Ekonomide ki bu rahatlama araba sektörüne de büyük ölçüde yansıyacağını düşünüyorlar.
Özellikle alt segmentli arabalar da % 50 oranında düşüşler bekleniyor.
Bu durum şuan için kesinleşmiş değil. Önümüzde ki günler de piyasanın durumunu hep birlikte göreceğiz.


İkinci el araba almak isteyenlerin biraz daha beklemesi onların faydasına olacak gibi görünüyor.

Etiketler

Otomobil  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış