5 Şubat 2022 08:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:48

TOGG Satış Tarihi Sonunda Belli Oldu! Bakan Varank Açıkladı Bakın Ne Zaman Satılacak

TOGG Satış Tarihi Sonunda Belli Oldu! Bakan Varank Açıkladı Bakın Ne Zaman Satılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, yerli otomobil üretimi için sonunda kesin bir tarih verdi. İlk seri üretimin 2022' nin son çeyreğinde başlayacağını belirtti. İşte detaylar!

Bakan Varank yerli otomobil TOGG merak edilen sorulara yanıt verdi. Varak yerli otomobilin 2022 'nin sonlarına doğru üretimine başlanacağına dair açıklamalarda bulundu. Varank “Homologasyon olarak bilinen teknik yeterlilik süreçlerinin de bitmesinden sonra doğuştan elektrikli C segmentindeki SUV araç 2023'ün ilk aylarında ticari aliciyla bulusacak" dedi.


Mustafa Varank röportaj verdiği Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından hazırlanan Kriter dergisinin şubat sayısında, SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran'a yerli otomobil TOGG ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Üretim ile ilgili bilgiler verdi.


Yerli otomobilin ABD' de katıldığı Tüketici Elektroniği  Fuar’ında (CES) evrensel olarak büyük ses getirdiğini üretim noktasında çalışmaların durumuna dair bilgiler verdi.

Eleştirilere Yanıt Verdi


Yerli otomobil TOGG için yapılan eleştirilere de değinen Varak ' eleştiriler yerini beğeniye bırakacak' dedi. Yapılan eleştirilerin çoğunun bilgi eksikliğinden kaynaklandığını vurguladı. Varank yerli otomobil için iddialı olduklarını vurguladı
Varank, Türkiye’yi sanayi, teknoloji ve savunma alanında dünyada küresel bir üs haline getirmek için çalıştıklarını vurguladı.


Ayrıca Varank Marka projelerini gerçekleştirdiklerinde  , TOGG’un ‘ akıllı cihazı olarak isimlendirdiği elektrikli, ağa bağlı yeni nesil otomobil yollarda görülmeye başladıktan sonra eleştirilerin son bulacağını dile getirdi.


Gemlik’te üretilecek olan yerli otomobilin fabrikasının inşaatı 2022 Haziran da tamamlanacağı ön görülüyor. İlk olarak  C SUV aracının seri üretime geçileceği biliniyor.

Vatandaşlar yerli otomobil TOOG'u sabırsızlıkla bekliyor. ÖTV zammı ve sıfır araçlarda ki cip krizinde dolayı  yerli otomobile olan ilgi gün geçtikçe daha fazla artıyor.

Varank,” Fiyatlar içten yanmalı C segment SUV ile rekabetçi olacak" açıklamasın da bulundu.

Yerli otomobil TOGG'un şimdilik  SUV ve Sedan araç üreteceği belirtiliyor. Fiyat konusunda henüz bir açıklama yok. İleri ki zamanlar da fiyatlarında belirleneceği söylentiler arasında. Yerli otomobil TOGG için talep yoğunluğu oldukça fazla.

Etiketler

Otomobil  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış