6 Şubat 2022 18:30 Güncelleme : 8 Şubat 2022 10:53

Böyle Bir Şerbetli Tatlıyı Daha Önce Duymadınız! İşte Tüm Şerbeti İçine Çeken Haşhaşlı Revani Tarifi!

Böyle Bir Şerbetli Tatlıyı Daha Önce Duymadınız! İşte Tüm Şerbeti İçine Çeken Haşhaşlı Revani Tarifi!

Son yılların trendi olan haşhaşlı tatlıların en çok yapılanı haşhaşlı revani tatlısının en doğru tarifi bu haberde! Bu tarif şerbetle beraber sizi de içine çekecek! İşte enfes haşhaşlı revani tarifi!

Revani, Türklerin severek tükettiği şerbetli tatlıların başında yer alıyor. Son yıllarda revani tatlısının çok farklı versiyonları yapıldı ve bunlar arasında en çok tutanı haşhaşlı revani oldu. Peki haşhaşlı revani tatlısı nasıl yapılır? Diğer sade modelinden farkı nedir? İşte tüm şerbeti içine çeken haşhaşlı revani tarifi!


Haşhaşlı Revani Tarifi Malzemeleri


Hamuru için;

- Üç tane yumurta
- Bir su bardağı dolusu toz şeker
- Bir su bardağı dolusu süt
- Bir su bardağı dolusu sıvı yağ
- Bir su bardağı dolusu irmik
- Bir su bardağı dolusu un
- Yarım su bardağı dolusu haşhaş
- Bir paket vanilya
- Bir paket kabartma tozu

Şerbeti için;

- İki su bardağı dolusu toz şeker
- Üç su bardağı su

Üzeri için;

- Bir paket krem şanti
- Bir çay bardağı süt


Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı


  • İlk olarak hamurun yapımına başlanır. Bunun için şeker ve yumurtalar iyice çırpılır. Daha sonra bu karışıma süt ve sıvı yağ ilave edilir, çırpılmaya devam edilir. Ardından bu karışıma un, haşhaş ve irmik eklenir. Sonra tüm bu malzemeler bir kez daha karıştırılır.
  • Daha sonra ise geriye kalan kabartma tozu ve vanilya karışımın içine ilave edilir. Bu şekilde hazırlanan haşhaşı revani hamuru altı yağlanmış fırın tepsisine alınır ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verilir. Sonra haşhaşlı revaninin şerbeti yapılmaya başlanır.
  • Su ve toz şeker kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha altı açık kalır ve kapatılır. Sonra soğumuş haşhaşlı revani kekinin üzerine sıcak şerbet dökülür ve şerbetini çekmesi beklenir.
  • Son olarak üzerine sürmek için krem şanti hazırlanır. Bunun için süt ve hazır krem şanti çırpılır. 15 dakika kadar dolapta bekletildikten sonra haşhaşlı revani kekinin üzerine sürülür. Dilerseniz en üstünü de haşhaş ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış