24 Aralık 2022 21:00 Güncelleme : 24 Aralık 2022 21:00

Hafta sonu planı olanlar dikkat! O iller için Meteorolojiden kar uyarısı, lapa lapa geliyor

Hafta sonu planı olanlar dikkat! O iller için Meteorolojiden kar uyarısı, lapa lapa geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kısa bir süre önce 5 günlük hava durumu yayınlandı. Kış mevsimine girilmesiyle birlikte büyük ilgi gören hava durumu raporlarına bir yenisi daha eklendi. Haftasonu plan yapacaklar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarıldı. Kar yağışının ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olması bekleniyor. Peki hava durumu nasıl olacak? İşte tüm detaylar...

Kar yağışı geliyor!

Havaların soğumasıyla birlikte ülkemizin dört bir yanında hava olayları yaşanmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahmin raporların vatandaşı uyardı. Hafta sonunun gelmesiyle birlikte birçok ili kar yağışına karşı dikkatli olması konusunda uyardı. Yapılan açıklamalara göre cumartesi günü itibariyle kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde ise Trakya çevrelerinin, gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Düzce kesimlerinde yağış bekleniyor. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve havanın açık olacağı tahminler arasında yer alıyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde ise yer yer pus ve sis bekleniyor. 

Kar yağışı geliyor!

Pazar gününe plan yapmayın!

Hava değişiklikleri hakkında da tahminlerde bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü cumartesi gününde hava değişikliği tahminlerine göre herhangi bir değişiklik yaşanmayacak. Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'da sıcaklık normal değerlerin üzerinde yer alacakken diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olacağı bilgisi paylaşıldı. Pazar günü itibariyle ise İç Anadolu bölgesinde kar yağışı bekleniyor. İç Anadolu bölgesiyle başlayacak olan kar yağışı Bolu, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Sivas, Kastamonu ve Çankırı şehirlerimizde de etkili olacağı tahminler arasında yer alıyor. 

Kar yağışı beklenen iller!

Pazar günü İç Anadolu ve çevrelerinde kar yağışı beklenirken Marmara Bölgesi'nde ise havanın yağışlı olması bekleniyor. Fakat Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde olması bekleniyor. Yeni haftanın başlangıcı itibariyle Güneydoğu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde kar yağışının etkili olması bekleniyor. Hakkâri, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Sivas, Tokat, Çorum, Kastamonu ve Bolu'da da kar yağışının etkili olması beklenirken sıcaklıklar eksilere düşebileceği de tahminler arasında yer alıyor.


Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış