11 Şubat 2022 14:57 Güncelleme : 11 Şubat 2022 16:52

Haksız Fiyat Artışı Artık E Devlet Üzerinden Şikayet Edilecek

Haksız Fiyat Artışı Artık E Devlet Üzerinden Şikayet Edilecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Ticaret Bakanlığı nın bir uygulaması olan Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi nin E devlet üzeirnden kolayca yapılabileceğini açıkladı.

Haksız şİkayet bildirim sisteminin yaygınlaşması ve daha çok haksız rekabetin ve fiyat artışının önüne geçilmesi için kritik öneme sahip sistemin e-Devlet Kapısı üzerinden de kullanılabileceğini söyledi.

Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi Sistemi'ndeki yeniliğe ilişik malumat verdi. Yeni geçilen şikayet bildirimi sistemini ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünce mobil tatbik ve Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'ndan hizmet verdiğini ifade eden Koç, "Hizmet, toplumda farkındalık yaratması ve daha çok kullanıcıya ulaşabilmesi için artık e-Devlet Kapısı'ndan da sunulmaya başlandı." dedi.

Vatandaşların artık e-Devlet Kapısı üstünden haksız fiyat artışına yönelik şikayetlerini rahat ve güvenilir bir şeklide illetebileceklerini vurgulayan Koç, bu bildirimlerin fiyat artışları önlemek için oldukca mühim bulunduğunu dile getirdi. 

E devlet'e geçen yeni sistemin yararlarını anlatan Koç şunları söyledi: "Vatandaşlarımız üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerdeki haksız fiyat artışını engellemek ve gerekli durumlarda idari para cezası kararı aldırmak için e-Devlet Kapısı üzerinden şikayette bulunabilecekler. Vatandaşlarımızın duyarlı olup varsa şikayetlerini iletmeleri bu aşamada çok önemli. Amacımız vatandaşımıza dokunan, faydasına olan hizmetleri e-Devlet Kapısı'na ekleyip vatandaşlarımızla buluşturarak gündelik hayatı kolaylaştırmak."

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Oluşturuldu

Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile ilgili olarak, üretici, tedarikçi ve gıda işletmelerin haksız fiyat artışını engellemek ve gerekli hallerde idari para cezası kararı almak amacıyla Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu oluşturulduğunun altını çizerek, yapılan düzenlemeye aykırı hareket edenlere idari para cezası verileceğine dikkat çekti.

Devlet işlerinin kısayolu olan e-devlet sistemi, yüzlerce hizmetiyle vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor. E-Devlet Kapısı'nın her zaman ulaşılabilir bir vaziyette bulunduğunu vurgulayan Koç, konuşmasına şöyle devam etti: "e-Devlet Kapısı bugün pek çok işlemin yapılabildiği bir yer. En büyük avantajlarından bir tanesi zaman ve mekandan bağımsız olarak çalışması, yani 7/24 istenilen yerden kullanım imkanı sunması.
Bugün 6 binden fazla hizmet e-Devlet Kapısı'nda aktif olarak sunulmakta. Amacımız vatandaşın yaşam kalitesini artıracak ve gündelik hayatlarını kolaylaştıracak hizmetleri bu platforma taşıyarak bahsettiğimiz zaman ve mekandan bağımsız kullanımı sağlamaktır."

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış