14 Haziran 2022 16:32 Güncelleme : 14 Haziran 2022 16:32

İbn-i Sina'nın Şifa Defterinde Bulundu! Tüm Mikrop ve İltihabı Atıyor İşte Binlerce Yıldır Uygulanan O Yöntem

İbn-i Sina'nın Şifa Defterinde Bulundu! Tüm Mikrop ve İltihabı Atıyor İşte Binlerce Yıldır Uygulanan O Yöntem

İbn-i Sina’nın bin yıl önce yazdığı Küçük Tıp Kanunu kitabında anlattığı, vücuttaki mikrobun ve enfeksiyonun yok olduğu bu yöntem tüm hastalıkların önüne geçiyor.

 Birden çok hastalığa iyi gelen, onları yok eden bu mucizevi yöntemle hem bağışıklığınızı güçlendireceksiniz hem de sağlığınıza büyük bir katkı sağlayacaksınız. İşte iltihabı kurutan o şifalı besinler…

Şifa Deposu Olan Kızılcık

Geçmişten günümüze mucizevi besinler arasın yer alan kızılcık en faydalı meyvelerden biridir. İçinde bulunan yüksek lif oranıyla birlikte sulu ve küçük bir meyve olan kızılcık tam bir besin deposudur. Lokman Hekim; kızılcığın tüketildiği yerde hekime ihtiyaç yoktur diyerek kızılcığın önemini bizlere göstermiştir. İçinde A, C, E, K, B vitaminleri bulunan kızılcık aynı zamanda B grubu vitaminlerinde olan riboflavin, piridoksin ve tiamin açısından da oldukça zengin bir besindir. Bunların yanında potasyum ve sodyum kaynağıdır.

İçinde kalsiyum, potasyum, sodyum, demir bulunan kızılcık aynı zamanda bizlere enerji verirken bağışıklığımızı da güçlendirmektedir. Mide ülseri, mide rahatsızlıkları, böbrek taşları, obezite, ciltteki gözenekleri temizleme konusunda oldukça başarılı besinler arasında yer alır. 

Şifa Deposu Olan Kızılcık

Mucizevi Besinler

İbn-i Sina’nın bahsettiği mucizevi besinler arasında susam da yer alır içinde yüksek derecede E vitamini bulunmaktadır. E vitamini aynı zamanda kalbe de çok yararlıdır. Susam yağının içinde beyin ve sinir hücrelerini destekleyen lesitin bulunur. Kalsiyum kaynağı olan susam kemik ve tırnak sağlığı açısından oldukça yararlı bir besindir. Bunun yanında kabak suyu da yüksek tansiyona çok iyi gelen besinler arasındadır.

Mucizevi besinlerin arasında karnabahar da yer alır. Karaciğerinizi çalıştırırken aynı zamanda karaciğer sağlığınızı da korumaktadır. Diğer bir besin de kerevizdir. Kerevizin idrar söktürücü özelliği vardır. Bunun yanında kuşkonmaz da protein açısından zengin bir besindir. İçerisinde potasyum, folat, A, B, C, K vitaminleri bulunmaktadır. Bu besinlere ek olarak kuzukulağı, kişniş, tavuk suyu, kuru üzüm, beyaz leblebi, nane, çam fıstığı, hurma, süt, elma, sarımsak, koyun eti suyu, yumurta da mucizevi besinler arasında yer alır.

Mucizevi Besinler

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış