29 Eylül 2022 09:30 Güncelleme : 29 Eylül 2022 09:30

İlaç gibi yutulan siyah sarımsağın faydaları anlatmakla bitmiyor! Yurt dışına çuval çuval satıyoruz

İlaç gibi yutulan siyah sarımsağın faydaları anlatmakla bitmiyor! Yurt dışına çuval çuval satıyoruz

İlk kez görenleri şaşırtan siyah sarımsağın faydaları say say bitmiyor. Son zamanlarda oldukça popüler olan lezzetlerden biri olan siyah sarımsak hakkında bilinmeyen birçok faydası bulunmaktadır. Peki, siyah sarımsağın faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?

Rengiyle birlikte ilk kez görenleri oldukça şaşırtan siyah sarımsak, uzun yıllardır Uzak Doğu ülkelerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Son dönemlerde ülkemizde de oldukça popüler olan bu lezzet, özellikle Kastamonu-Taşköprü’de üretiliyor. Rengi ve kokusunun dışında zengin bir içeriğe sahip olan bu sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. İşte siyah sarımsağın yararları…

Antioksidan kaynağı

Son dönemlerde ülkemizde oldukça popülerleşen lezzetlerden biri olan siyah sarımsak, hem kokusu hem de rengiyle ilk kez görenleri şaşırtıyor. İçerik bakımından oldukça zengin olan bu sarımsağın birçok yararı bulunuyor. Zengin içeriği ile en temel özelliği antioksidan bakımından beyaz sarımsaktan daha zengindir. Vücudumuzu toksinlerden arından siyah sarımsak, birçok hastalığa yakalanma riskini de bu özelliği sayesinde azaltıyor. Hücrelerin yenilenmesinde oldukça etkili olan siyah sarımsak, düzeli bir şekilde tüketildiği zaman cilt sağlığı üzerinde de olumlu etkileri vardır. Cildin yaşlanmasını geciktiren, hücre yenilenmesini destekleyen bu sarımsak adeta yaşlanma karşıtı diyebiliriz.

Antioksidan kaynağı

Bilinmeyen yararları

Siyah sarımsak zengin içeriğiyle birlikte birçok mineral ve vitamini de barındırıyor. Kalsiyum, fosfor, B1 ve C vitaminleri olmak üzere pek çok vitamin ve mineral içeriyor. Doğru bir şekilde tüketildiğinde vitamin ve minerallerin etkisine sahip olan bu sarımsak, antienflamatuar ve antiseptik özelliğini de gösteriyor. Vücutta oluşan iltihapların iyileşmesini hızlandırırken, aynı zamanda bakterilere karşıda koruyucu bir özellik taşımaktadır. Bunun yanında kolesterolün dengelenmesine yardımcı olan siyah sarımsak, tansiyon üzerinde de dengeleyici bir etkiye sahiptir.

Kalp ve damat hastalıklarına yakalanma riskini azaltan, antioksidan kaynağı siyah sarımsak, beyin sağlığını da olumlu yönde desteklemektedir. Hafıza güçlendirici özelliği bulunan bu sarımsak, stres, uykusuzluk, halsizlik ve yorgunluk gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Hafızayı güçlendirirken, vücuda da enerji ve zindelik veren bu sarımsak oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.

Bilinmeyen yararları

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış