30 Eylül 2022 18:00 Güncelleme : 30 Eylül 2022 18:00

Instagram'dan facebook benzeri yeni özellik! Artık herkes durum ekleyebilecek

Instagram'dan facebook benzeri yeni özellik! Artık herkes durum ekleyebilecek

Instagram yeni özellikleriyle kullanıcı karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Getireceği bu Facebook benzeri özellik test aşamasına girdi. Kullanıcılarına sunduğu bu özellikle birlikte takipçileriniz için not bırakabileceksiniz. Bu özellik MSN Messenger’i hatırlattı. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Instagram yeni özelliği üzerinde çalışmalara başladı. Geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan bu sosyal medya platformunun bu yeni özelliği test aşamasına girdi. Meta çatısı altındaki bu platform kullanıcılarına sık sık yeni özellikler sunmaya devam ederken, daha önce gizlilik konusunda adım atmaya başlamıştı. Sohbetlerde sakıncalı fotoğrafları otomatik olarak kapatan ‘Müstehcenlik Filtresi’ özelliği üzerinde çalışmalara başlayan şirket, şimdi de yeni özelliği üzerinde hazırlıklara başladı. Yeni özelliğini test etmeye başlayan şirketin, bu özelliği ne zaman kullanıma sunacağı bilinmiyor. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Instagram’dan yeni bir özellik geliyor

XDA Developers’ın açıklamalarına göre, popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram’ın kısa süre önce Direkt Mesajlara not eklemenizi sağlayacak bir özelliği test etmeye başladıkları biliniyor. Bu özelliğin test aşamasında olduğu ve bazı kullanıcılarına da sunmaya başladığı bilinenler arasında yer alıyor. Bunun yanında 254.0.0.19.109 sürümünü çalıştıran bazı cihazlarda bu özelliğin mevcut olduğu da belirtilenler arasında. Elde edilen ekran görüntülerinden yola çıkarak bu özelliğin DM kutusundaki arama çubuğunun altında olduğu görülüyor.

Instagram’dan yeni bir özellik geliyor

Nasıl kullanılacak?

Açıklamalara göre ‘Your Notes’ (Notunuz) kısmına tıklamakla birlikte takipçileriniz için yeni bir not eklemenizi sağlayan bir sayfa açılıyor. Instagram, bu sayfanın üst kısmında bir açıklamadaysa bir not eklediğinizde takipçilerinizin bilgilendirilmeyeceği söyleniyor fakat notunuzun 24 saat boyunca görülebilir olacağını ve takipçilerinizin bir mesajla yanıt verebilecekleri de belirtiliyor. Bunun yanında sayfada ‘Takip ettiğini takipçilerinizle’ ya da ‘Yakın arkadaşlarla’ seçenekleri ile paylaşma fırsatı tanıyor.

Özelliğin en fazla 60 karakter uzunluğunda olabileceği söylenirken, notların 24 saat kaybolmaları, Instagram hikayelerin metin tabanlı bir sürümü olacaklarını da göstermiş bulunuyor. Bu yeni özelliğin test aşamasında olduğu ve bazı kullanıcılara açıldığı bilinirken, tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağına dair henüz net bir açıklama gelmedi.

Nasıl kullanılacak?

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış