18 Şubat 2022 13:31 Güncelleme : 18 Şubat 2022 10:50

İslam Memiş Altında Beklenen Açıklamayı Yaptı! Mart, Nisan Ayına Dikkat

İslam Memiş Altında Beklenen Açıklamayı Yaptı! Mart, Nisan Ayına Dikkat

Altın deyince akla gelen ilk isimlerden olan İslam Memiş, daha önce altın fiyatları konusunda vatandaşı uyarmıştı. Memiş, şimdi de bambaşka bir konuda yepyeni bir yorumda bulundu. İlerleyen günlerde altın piyasasını ne bekliyor? İşte detaylar...

Para piyasası, altın ve ekonomi konularında, adından sıkça söz ettirmeyi başaran ünlü Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, uzunca bir süredir altın fiyatlarının akıbetinin ne olacağına dair yorumlarda bulunuyordu. Geçtiğimiz günlerde bir açıklamada, altın fiyatının 1450 TL’yi göreceğine dair tahminlerde bulunan Memiş, bu kez bambaşka bir noktaya dikkat çekti. Altın fiyatlarının dışında da ekonomiyi yakından ilgilendiren bu meseleye dair vatandaşı uyardı. Memiş, Mart ve Nisan aylarına dikkat çekerek, “Herkes görecek” yorumunda bulundu.

Mart ve Nisan Aylarında Neler Olacak?

Ekonomi uzmanı olan İslam Memiş, bu kez altın dışındaki bir konuyla gündeme geldi. Vatandaşları, bambaşka bir konuya dikkat çekerek uyardı. Mart ve Nisan aylarında neler olabileceğine dair, değerlendirmelerde bulundu. Uyarıda bulunduğu konular ise en çok internet üzerinden satış yapanları ilgilendiriyor.

İslam Memiş’in söylemlerine göre, Nisan ve Mart aylarında vergiyle ilgili konularda yeni gelişmeler yaşanacak. Bu zamana kadar vergisiz bir şekilde satış yapan kişiler ve sosyal medya kanallarını kullanarak yine vergisiz bir şekilde satış yapanlara kötü haberi verdi. Bu kişiler uzunca bir zamandır kendilerini vergiden kurtarabiliyordu belki ancak Memiş’ e göre bundan sonra vergi mükellefi olacaklar.

Mart ve Nisan Aylarında Neler Olacak?

Yeni Düzenlemeler Gelecek İş Değişecek

Memiş’in uyarısına göre online satışta işler değişecek. Konuyla ilgili yeni düzenlemeler önümüzdeki aylarda kendini belli edecek. Memiş’e göre, vergi ödemeden iş yapanlar sistemin dengesini bozuyordu. Artık buna bir son verilecek.

İslam Memiş, sermayenin el değiştireceğine ve dengelerin yeniden kurulacağına dair de bir mesaj verdi. Memiş’e göre sistem içinde sorun çıkaranlar ayıklanacak ve piyasadan uzaklaştırılacaklar. Bu konu ülkemizi de etkileyecek ancak zaman içinde yeni sisteme alışılacak.

Kısaca Mart ve Nisan ayında kuralların yeniden koyulacağı ve dengenin yeniden kurulacağı aylar olacağına dikkat çeken İslam Memiş’e göre biz bunları şirketler battı, iflas etti olarak haberlerde göreceğiz ama asıl mesele bu değil, asıl mesele tüm sistemin yeniden şekillenmesi olacak.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış