1 Ekim 2022 10:00 Güncelleme : 1 Ekim 2022 10:00

İstanbul ve Ankara'da ev fiyatları müjdesi! Sosyal konut projesinden sonra büyük düşüş başladı

İstanbul ve Ankara'da ev fiyatları müjdesi! Sosyal konut projesinden sonra büyük düşüş başladı

Sosyal konut projesinin ardından ev fiyatlarında da bir düşüş yaşandı. İstanbul ve Ankara’da ev fiyatlarında yüzde 20düşüş gerçekleşti. Ev fiyatlarındaki bu düşüşün ardından sektör temsilcileri bu düşüşlerin devamının geleceğini dile getirdiler.

Sosyal konut projelerinin açıklanmasının ardından pek çok kişi bu projeye başvuruda bulunmak için harekete geçti. Bu projesinin açıklanmasının ardından emlak sektöründe de gelişmeler yaşandı. Ev fiyatlarında yüzde 10-15 oranında bir düşüş gerçekleşirken, kiralarda da yüzde 15-20 oranında bir gerileme oldu. Sektör temsilcileri bu düşüşlerin devamının geleceğini ifade ettiler. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Ev fiyatlarında gerileme başladı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve başvuruların da hala devam ettiği ‘Sosyal Konut Projesi’ konutlarda ve kiralarda da bir düşüş meydana getirdi. Özellikle İstanbul ve Ankara’da kira fiyatlarında gözler görülür bir şekilde düşüş yaşanırken, satılık konutlarda da bir durgunluk oluşmaya başladı. Uzmanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekim ayında 5 bin konutun temelinin atılacağını belirtmesinden sonra bu kira fiyatlarının daha da düşeceğini dile getirdiler.

Ev fiyatlarında gerileme başladı

Nizammeddin Aşa açıklamada bulundu

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, taleplerde durgunluk olduğunu ve ilerleyen zamanlarda konut satışlarında büyük bir düşüş beklediklerini ifade etti. Nizameddin Aşa, piyasadaki taleplerin sosyal konut projesine kayacağına işaret ederken “Sosyal konut projesi piyasadaki talebi çekti. Hele de orta gelir grubu için sosyal konut projenin gündeme gelmesi talebin daha da azalmasına neden olacak.

Talep sosyal konut projesine kayacak. Her hareket toplumda bir psikolojik baskı oluşturuyor. Bu da fiyatların düşmesini sağlıyor. ‘Kıtlık faktörü’ dediğimiz, özellikle müteahhit ve mal sahiplerinde hakim olan ‘bana muhtaçsınız, ben olmasam ev yok’ psikolojisi kırılmak üzere. Taleplerde yüzde 20 azalma var. Fiyatlara daha yansımadı” ifadelerini kullandı.
Nizammeddin Aşa açıklamalarında, kiralarda da bir gerileme yaşanmaya başladığını ve daha önce 7-8 bin olan evin şu an da 6 bin TL’ye kiraya verildiğini ifade etti. Özellikle İstanbul’da ve Ankara’da ev fiyatlarında yüzde 20 düşüş gerçekleştiği biliniyor.

Nizammeddin Aşa açıklamada bulundu

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış