26 Kasım 2022 18:42 Güncelleme : 26 Kasım 2022 18:42

Kaç tane yediğiniz sayamayacaksınız! İşte kadife gibi kupta kadayıflı muhallebi tarifi

Kaç tane yediğiniz sayamayacaksınız! İşte kadife gibi kupta kadayıflı muhallebi tarifi

Sütlü ve hafif tatlı severler için oldukça pratik olan bir tatlı tarifi ile geldik. Arkadaşlarınızla keyifli vakitlerinize eşlik edecek bu tarif ile sofranızı şenlendirebilir dilediğiniz gibi sunumlarını gerçekleştirebilirsiniz. Hafif oluşu ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifi dilediğiniz zaman, istediğiniz şekilde süsleyip sunumunu yapabilirsiniz.

Kadayıflı muhallebi tarifi oldukça pratik ve hafif bir tatlı. İç malzemesinde damak zevkinize göre küçük değişiklikler yapabilir ve sunumlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Hazırladığınız bu tarifler ile güzel sofralar hazırlayabilir ve sevdiklerinize hafif bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Dış süslemesinde birçok farklı malzeme kullanarak bu işi daha zevkli bir hale getirebilirsiniz. Hazırsanız daha fazla beklemeden kupta kadayıflı muhallebi tarifimizi hazırlamaya başlayalım. 

Kapta kadayıflı muhallebi tarifi için gerekli malzemeler;

300 gram kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Muhallebi için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
1 paket sade krem şanti

Kupta kadayıflı muhallebi tarifi nasıl hazırlanır?

Kadayıfları küçük parçalar haline getirelim ve tereyağını erittiğimiz bir tavanın içerisinde kavuralım. Orta ateşte pembeleşene kadar kavurduğumuz kadayıflar pembeleştikten sonra içerisine ceviz ilave ediyoruz.

Bir iki dakika kadar daha kavuralım ve altını kapatalım. Son olarak tarçını ilave edelim ve soğumaya bırakalım. Muhallebi için vanilya ve krem şanti hariç bütün malzemeyi tencereye alıp çırpıcı ile karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra içerisine krem şanti ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Ardından servis edeceğimiz kuplara önce kadayıf üzerine muhallebi ardından tekrar kadayıf ve muhallebiyi ekleyelim ve üzerini süsledikten sonra dolapta iki üç saat soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış