18 Şubat 2022 20:45 Güncelleme : 18 Şubat 2022 20:45

Kadına Şiddet Yasasında Yeni Düzenleme! Artık İyi Halden İndirim Kalkıyor!

Kadına Şiddet Yasasında Yeni Düzenleme! Artık İyi Halden İndirim Kalkıyor!

Kadına şiddet yasası, yeni düzenleme ile çok daha caydırıcı cezaları beraberinde getiriyor. Bu sayede kadına şiddetle suçlanan sanıklar, hiçbir indirimden yararlanamayacaklar. Üstelik ''iyi hal indirimi'' de kadına şiddet olaylarında kabul edilmeyecek. İşte, kadına şiddet yasasındaki yeni düzenleme hakkında merak edilen tüm detaylar.

Adalet Bakanlığı’ndan gelen son talimatla, kadına şiddet cezalarını arttıran 6. Yargı Paketi çalışmaları hızlandırıldı. Mart ayında TBMM’ye gönderilmesi planlanan paket kapsamında kadına yönelik şiddet vakalarında uygulanan cezalar caydırıcı bir hal alacak. Üstelik bu davalarda iyi hal indirimi de geçerli olmayacak. İşte, kadına şiddet yasasında yer alan düzenlemeler hakkında merak edilen tüm detaylar.

Kadına şiddet olaylarında yeni yasa kapsamında ‘’iyi hak indirimi’’ artık uygulanmayacak. Mahkemede kravat ve takım elbise nedeniyle uygulanan ceza indirimi, kadına yönelik şiddet davalarında yapılmayacak. Kadınlara karşı yapılan ısrarlı takip ise bir yargılanmaya neden olacak bir suç haline gelecek. Hal böyle olunca Yargıtay’dan gelen son kararlar, tüm yurtta sevinçle karşılandı. 

İki Eş Katiline Müebbet Hapis Cezası Verilir!

Kocaeli’de boşanmak üzere olan eşini kendisini aldattığı iddiasıyla çocuklarının gözü önünde katleden polis memuru İbrahim Yavuz’un yargılandığı davada Yargıtay’ın bozma kararı ile dava yeniden görüldü. Mahkeme heyeti, Yargıtay’ın bozma kararına olumlu cevap vererek sanığın herhangi bir indirimden yararlanmadan ağırlaştırılmış müebbet cezası almasına karar verdi.

Bir diğer eş katili olan Necmettin Baysal, geçtiğimiz günlerde 25 yıllık eşi Yeter Baysal’ı 27 yerinden bıçaklayarak vahşice öldürmüştü. Necmettin Baysal mahkemede yaptığı açıklamada ‘’Vahiy geldi.’’ İfadesini kullanarak kamuoyundan büyük tepki görmüştü. Mahkeme, Baysal hakkında hiçbir indirimi kabul etmediğini açıklayarak ömür boyu hapis cezası vermişti. Bu iki olay, kadın haklarına yönelik cezaların arttırılması yolunda ilk adımlar olarak kabul edildi.

Yargıtay Bir Kararı Daha Bozdu! Sanık Ömür Boyu Hapisle Yargılanacak!

Antalya’da diş hekimi sevgilisi Özgür Özen’in olası kasıtla ölüme sebebiyet vermek suçundan 16 yıl 8 ay hapse mahkum edilen Yücel Düzenli’nin cezasını da Yargıtay aynı şekilde bozdu. Birçok indirimden yararlanarak sadece 16 yıl hapis cezası alan Yücel Düzenli’nin yeniden yargılanması istendi.

Sevgilisini kasten öldürme suçuyla hakim karşısına çıkan Yücel Düzenli, ‘’İntihara sürükleyen kasten öldürmeden sorumlu tutulur’’ maddesi nedeniyle ömür boyu hapis istemiyle yargılanmaya başladı. Bu haber, kadın cinayetleri nedeniyle çok kızgın olan halk arasında bir nebze de olsa rahatlama sağladı. Şimdilerde milyonlarca vatandaş, kadın cinayetlerine yönelik cezaların çok daha ağır hale gelmesini dört gözle bekliyorlar. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış