9 Şubat 2022 19:30 Güncelleme : 9 Şubat 2022 13:47

Karnıyarık Patlıcan İle Yapılır Sananlar Yanıldı! İşte Gizli Tarif Kabak Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Patlıcan İle Yapılır Sananlar Yanıldı! İşte Gizli Tarif Kabak Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık yemeğine yeni bir soluk getiren bu lezzete herkes bayılacak. İşte orijinal karnıyarığı kıskandıracak olan kabak karnıyarık tarifi!

Karnıyarık yemeği normalde patlıcandan yapılır, ancak bu tarif tüm ezberleri bozacak. Çünkü yemeklik kabak ile nefis bir kabak karnıyarık tarifi sizin için geliyor. Bu yemeği yerken en az patlıcandan yapılan karnıyarık kadar zevk alacaksınız. İşte tadı damaklarda kalan enfes kabak karnıyarık tarifi ve tüm püf noktaları!

Kabak Karnıyarık Tarifi Malzemeleri

- Üç tane büyük boy yemeklik kabak
- 250 gram kadar dana kıyma
- Bir tane büyük boy kuru soğan
- Beş altı diş sarımsak
- Bir tane büyük boy domates
- Bir yemek kaşığı dolusu domates salçası
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Sıvı yağ (Baharat ve yağ oranı kişilerin tercihine göre değişebilir)

Kabak Karnıyarık Tarifi Malzemeleri

Kabak Karnıyarık Tarifi Yapılışı

İlk olarak kabaklar güzelce yıkanır ve boyuna olacak şekilde ikiye yarılır. Ardından bölünen kabakların her bir parçasının içi, kaşık yardımı ile oyularak oluk haline getirilir. Daha sonra derin bir tavaya yağ doldurularak kızması beklenir. Kızgın yağın içine içi oyulan kabaklar atılır ve yaklaşık olarak 5 dakika kadar kızartılır. Başka bir tavada ise kabak karnıyarık tarifinin iç malzemesi hazırlanır. Bunun için tavaya biraz sıvı yağ alınır. Soğan, sarımsak, salça, kıyma, domates ve diğer gerekli olan baharatlardan bir harç elde edilir. 15 dakika kadar harcı pişirmek yeterli olacaktır. Sonra içi oyulan ve kızaran kabaklar fırın tepsisine ya da borcama yan yana dizilir. İçleri ise hazırlan harç ile eşit şekilde doldurulur. Fırında yanmaması ve yumuşak olması için tabanına salçalı su hazırlanır. Sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirilir. Pişirme süresi fırından fırına ve kabağın yapısına göre değişebilmektedir. Bu nedenle yarım saat olduğunda çatal yardımı ile kabakların pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Fırından almadan önce isteyen kişiler üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edebilirler. Fırından alınan kabakları yoğurt eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Kabak Karnıyarık Tarifi Yapılışı

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış