7 Şubat 2022 15:30 Güncelleme : 8 Şubat 2022 10:49

Kaynana ve Gelini Bir Araya Getiren Lezzet! Analı Kızlı Tarifini Bir De Böyle Deneyin!

Kaynana ve Gelini Bir Araya Getiren Lezzet! Analı Kızlı Tarifini Bir De Böyle Deneyin!

Akşam yemeğine doyurucu bir yiyecek ile başlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre! İçinde birçok lezzeti barındıran meşhur analı kızlı tarifi sizlerle!

Hem bir çorba hem de ana yemek olarak tüketilen analı kızlı çorbasını yapmak marifet ister. Çünkü hem malzeme olarak hem de teknik olarak üst düzey bir tariftir. Ancak elinizde iyi bir tarif varsa her yemeği yapmak kolay olur. İşte size kaynananız ile aranızı düzelteceğiniz analı kızlı tarifi! Bu tarife kaynananız kesinlikle bayılacak!

Analı Kızlı Çorbası Tarifi Malzemeleri

Dış malzemesi için;

- Bir buçuk su bardağı dolusu ince bulgur
- Bir tane yumurta
- Tuz
- Üç yemek kaşığı dolusu un

İç malzemesi için;

- 200 gram kadar kıyma
- Bir tane orta boy kuru soğan
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Bir su bardağı dolusu haşlanmış nohut
- 200 gram kadar haşlanmış kemiksiz et
- Bir yemek kaşığı dolusu domates salçası
- Sıvı yağ 

Analı Kızlı Çorbası Tarifi Malzemeleri

Analı Kızlı Çorbası Tarifi Yapılışı

İlk olarak bulgurlar ılık su ile ıslatılır ve yumuşaması sağlanır. Bulgurlar yumuşayınca içine salça ve tuz eklenerek yoğurulur. Biraz kıvama geldikten sonra üzerine un ve yumurta ilave edilerek yoğurma işlemine devam edilir. İçli köfte hamuru kıvamına gelinceye dek yoğurma işlemi sürer. Daha sonra bir tavada doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Pişmesine yakın içine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir, birkaç tuz karıştırılıp altı kapanır. Kıymalı harç soğuduktan sonra hazırlanan hamurdan bir parça alınır ve içi oyularak hazırlanan kıymalı harç ile doldurulur. Harç bittikten sonra kalan hamur daha küçük parçalar şeklinde ufak ufak top haline getirilir. Sonra ayrı bir tencerede çorba için su kaynatılmaya başlanır. Kaynayan suyun içine hazırlanan köfteler atılır. Köftelerin açılmaması için suyun içine tuz ve yarım limon suyu ilave edilir. Sonra başka bir tencereye sıvı yağ ve domates salçası koyulur, kokusu çıkana kadar karıştırılır. Ardından salçanın üzerine haşlanmış et ve nohut ilave edilir. Üzerine et suyu eklenir ve tatları birbirine geçene kadar pişirilir. Son olarak haşlanan köfteler, etli ve nohutlu karışımın içine alınır. Bir taşım kaynadıktan sonra çorbanın altı kapatılır ve sıcak sıcak servis edilir.

Analı Kızlı Çorbası Tarifi Yapılışı

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış