23 Şubat 2022 22:30 Güncelleme : 23 Şubat 2022 22:30

Kilo Vermek İsteyenler En Etkilisi Bu! Bu Diyetle Kilo Veremeyen Yok! İşte Karatay Diyeti!

Kilo Vermek İsteyenler En Etkilisi Bu! Bu Diyetle Kilo Veremeyen Yok! İşte Karatay Diyeti!

Canan Karatay, herkesten sır gibi sakladığı özel diyetini sonunda açıkladı. Karatay diyeti, 10 günde 5 kilo verebilmenizi sağlıyor. Üstelik herkes tarafından yapılabilecek kadar sağlıklı. İşte, sosyal medyada hızla ünlü olan Karatay diyeti hakkında merak edilen tüm detaylar.

Canan Karatay, ülkemiz genelinde sağlıklı beslenme ve diyet denildiği zaman akla gelen ilk isimler arasında yer alıyor. Beslenme alışkanlıklarına dair açıkladığı çarpıcı bilgiler, milyonlarca kişi tarafından sürekli takip ediliyor. Bu sayede insanlar, Canan Karatay’ın öncülüğünde fazla kilolarından kurtulabiliyorlar.

Şimdilerde ortaya çıkan ve 10 günde 5 kilo vermeyi mümkün hale getiren Karatay diyeti, sosyal medyada büyük ilgi gördü. İnsanlar, yaza formda girebilmek için Karatay diyetini uygulama başladılar. İşte, Canan Karatay tarafından hazırlanan ve 10 günde 5 kilo verebilmenizi sağlayan meşhur Karatay diyeti!

Ünlü Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

1. Karatay diyeti sırasında glisemik indeksi yüksek karbonhidrat ögeleri tüketilmemelidir. Pilav ekmek ve patates gibi besinler yasaklı yiyecekler arasında gösterilmektedir.
2. Karatay diyetinde özellikle kahvaltılarda ekmek yerine badem, ceviz ve fındık gibi kuruyemişlerin tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
3. Yemeklerde ve özellikle salatalarda ayçiçek yağı kullanımı kesinlikle yasaktır. Bunun yerine zeytinyağı veya has tereyağı tercih edilmelidir.
4. Güne başlarken sağlıklı bir kahvaltı yapılması, Karatay diyetinin en önemli adımlarından biridir. Protein açısından zengin bir kahvaltı yapmak, gün boyu dinç ve tok kalmanıza yardımcı olacaktır.
5. Karatay diyetinde ara öğün bulunmamaktadır. Gün içerisinde 3 ana öğün ile beslenilmektedir. 4 – 5 saat ara vererek bir diğer öğüne geçilebilmektedir.
6. Turşu, Karatay diyetinde en faydalı besinlerden biri olarak gösterilmektedir. Özellikle evde hazırlanan bol sirkeli ve az tuzlu turşunun mutlaka tüketilmesi önerilmektedir.
7. Karatay diyeti sırasında ana öğünlerde tüketilecek besinlerin pişirilme yöntemi, düşük ısıda ve uzun süreli olarak tercih edilmelidir.
8. Gün içerisinde dozunu aşmadan istediğiniz kadar şekersiz çay ve kahve tüketebilirsiniz.
9. Gazlı çiçekler, şekerli meyve suları ve alkol, Karatay diyetinde kesinlikle tercih edilmemesi gereken yiyecekler arasındadır.
10. Karatay diyeti sırasında su tüketimi çok önemlidir. Günde en az 2 litre su tüketilmesi, kilo vermeyi hızlandıracaktır. Ayrıca suyunuza limon sıkarak içmeniz, yağ yakmanıza katkı sağlayacaktır.
11. Her diyette olduğu gibi Karatay diyetinde de egzersiz yapmak çok önemlidir. Gün içerisinde yapacağınız 45 dakika veya 1 saatlik yürüyüşler, daha etkili sonuçlar görmenize yardımcı olacaktır. 

Karatay Diyeti Sağlıklı Mı? Vücuda Herhangi Bir Zararı Var Mı?

Son günlerde sosyal medyada popüler olan Karatay diyeti, nasıl yapılacağı kadar sağlıklı olup olmadığıyla da sıklıkla araştırılmaktadır. Karatay diyeti, ara öğünlere izin vermediği ve sağlıklı bir kahvaltı düzeni oturttuğu için oldukça sağlıklıdır. Üstelik bu diyet sırasında yağlı ürünlere izin verilmemesi ve alkolün kesinlikle yasak olması, vücudun daha sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır. Siz de 10 günde 5 kilo vererek sağlıklı bir yaşama adım atmak istiyorsanız Karatay diyetini gönül rahatlığıyla uygulamaya başlayabilirsiniz.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış