11 Mayıs 2022 13:00 Güncelleme : 11 Mayıs 2022 13:00

Kırmızı Ete Yine Tokat Gibi Zam! Fiyatı Duyan Kasabın Önünden Bile Geçmeyecek Zam Tarihi Belli Oldu

Kırmızı Ete Yine Tokat Gibi Zam! Fiyatı Duyan Kasabın Önünden Bile Geçmeyecek Zam Tarihi Belli Oldu

Kırmızı et, ülkenin en yoğun tüketilen gıdalarından bir tanesi. Ayrıca sadece bizim ülkemizin de değil tüm dünyanın aynı şekilde. Ama biz, artık dünyanın en pahalı kırmızı etini tüketen ülke olduk. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, yaptığı açıklama ile kırmızı ete Pazartesi günü itibari ile yedi liralık zam yapılacağını ifade etti. İşte ayrıntılar.

Kırmızı et, ülkemizin en çok tüketilen ürünü olmasına rağmen bir de üstüne sürekli zam yapılıyor olması çok ilginç oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdiği talimat ile Tarım Kredi Marketlerde pek çok farklı üreticiden temin edilmiş kırmızı etlerin ucuz fiyatlardan satılmasını talep etmişti. Bu talep, çok hızlı bir şekilde yerine getirildi hatta milyonlarca vatandaşımızın daha uygun fiyatlı ucuz et tüketebilmesi için de üreticilere çeşitli destekler verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat hazırlattırdığı üretici destek paketi ile binlerce yerli üreticiye finansman desteği sağlanmış, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile kırmızı et tüketebilmesi için çeşitli yatırımlar yapılmıştı. Ama Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu’nun yaptığı açıklama ile kırmızı et fiyatlarına resmen darbe indirildi. İşte ayrıntılar. 

Kırmızı Et Fiyatına En Az Yedi Liralık Zam

Burada bahsettiğimiz kırmızı ete gelen yedi liralık zam tabii ki toptancılardan ve üreticilerden marketlerin alacağı fiyata gelen zamdır. Marketler de bu yedi liralık zamma tüketici zammı ve enflasyon farkı ekleyerek satış yapacaklar. Yani normalde yedi lira gelen zam, evimize ulaşana kadar neredeyse iki katından fazla tutara ulaşacak. Ortalama olarak yedi lira gelecek olan ile beraber bize yansıyacak olan tutar 14 lirayı da aşacak.  

Kırmızı Et Fiyatına En Az Yedi Liralık Zam

Zamlar Devam Edecek Gibi Görünüyor

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre zamların devam edeceği zaten çok açık bir şekilde görülüyor. Örneğin bir ineğin altı aylık maliyeti ile satış kârını ortaya koyduğumuz zaman ortaya çok ciddi bir rakam çıkıyor. Biz kağıt üzerinde işin içinden çıkamıyorsak, üretici işin içinde olmasına rağmen nasıl döndürüyor bu devranı anlam veremiyoruz.

Zamlar Devam Edecek Gibi Görünüyor

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış