18 Mayıs 2022 19:19 Güncelleme : 19 Mayıs 2022 10:43

Kışlıkları Geri Çıkartacak Havalar Geliyor! Bu İller Dikkat Buz Keseceksiniz

Kışlıkları Geri Çıkartacak Havalar Geliyor! Bu İller Dikkat Buz Keseceksiniz

Ülkemizde son haftalarda sürekli bir kış – yaz döngüsü yaşanıyor, bir yanımız sıcak havaları özlemişken diğer yanımız da soğuktan ayrılamıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı rapora göre bu illerde aşırı soğuklar tekrar geliyor. Sert rüzgâr, toz taşınımı, aşırı yağışlar yurdun dört bir yanından hissedilecek. Özellikle bu illerde bu olumsuz hava şartları daha fazla hissedilecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısı ile yurdun büyük bir bölümünün yoğun yağış altında olacağı anlaşılıyor. Yurdumuzun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin tamamında yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı olması bekleniyor. Özellikle Ankara ve Diyarbakır merkezli bu sağanak yağış ve yer yer çok bulutlu hava durumunda tahminlere göre aşırı yağış beklentisi de mevcut. İnsanların tam manası ile yaza hazırlık yapmaya başladığı bu önemli günlerde bir de üstüne yağış ve soğuk hava beklentisi oluşması demek, yaz aylarının daha önümüzdeki birkaç hafta daha gelmeyeceği anlamına geliyor. Ayrıntılı hava tahminleri için sonraki sayfaya geçebilirsiniz.  

Ankara, İstanbul ve İzmir İçin Hava Tahminleri

İstanbul, önümüzdeki günlerde parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı olacak. Özellikle iç kesimler ve yüksek kesimlerde oluşacak olan yağış sayesinde barajlarda doluluk oranı artacak olsa da zemin kat ve benzeri hanelerde yaşayan vatandaşlarımızın su baskınlarına karşı çok daha dikkatli olması gerekebilir. Yer yer gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçirecek olan İstanbul, sıcaklığı ise 24 derece olarak görecek.

Ankara’da az bulutlu ve açık hava tahminleri var. Yer yer çok bulutlu ancak iç kesimlerde daha az bulut seyredilebilir. Gece saatleri itibari ile beraber sağanak yağış beklentisi de mevcut.

İzmir’de de yine Ankara’ya benzer şekilde az bulutlu ve sağanak yağış beklentisi var. Gök gürültülü ve sağanak yağışlı olacağı belirtiliyor. 

Ankara, İstanbul ve İzmir İçin Hava Tahminleri

Denizlerde Hava Durumu Tahminleri

Karadeniz’de de sağanak yağış beklentisi var. Orta rüzgarlı bir beklenti söz konusu. Ege Denizi’nde de az bulutlu ve akşamüzeri gök gürültülü sağanak yağış beklentisi hakim olacak. Marmara’da akşam saatlerinde gök gürültülü yağış beklentisi var. Orta rüzgarlı olacak ancak görüş açık olacak. Gece saatlerine doğru sağanak yağışın kuvveti yükselebilir.  

Denizlerde Hava Durumu Tahminleri

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış