15 Şubat 2022 23:30 Güncelleme : 15 Şubat 2022 22:29

Köpek Saldırırsa Hemen Bunları Yapın! Kaçmak Maalesef İşe Yaramıyor!

Köpek Saldırırsa Hemen Bunları Yapın! Kaçmak Maalesef İşe Yaramıyor!

Köpekler, genellikle sevimli ve dost canlısı hayvanlar olarak biliniyorlar. Fakat tehdit altında çok saldırgan canlılara dönüşebilmektedirler. Bu nedenle herkesin olası bir köpek saldırısında neler yapması gerektiğini bilmesi gerekiyor. İşte, köpeklerden korunmak için yapmanız gereken temel adımlar.

Köpekler, günümüzde her ne kadar dost canlısı hayvanlar olarak adlandırılsalar da kurt oldukları dönemlerden kalan içgüdüleriyle dengesiz hareketler de sergileyebilmektedirler. Köpeklerin sahip oldukları bu dengesiz hareketler, birçok insanın bu hayvanlardan korkmasına da neden olmaktadır. Hal böyle olunca herkes, olası bir köpek saldırısında neler yapılması gerektiğini merakla araştırıyor.

Köpekler, aslında tehdit oluşmadığı sürece saldırgan olmayan hayvanlardır. Fakat içgüdüleri yanlış anlamaya meyilli olan bu hayvanlar, herhangi bir hareketlerinizi saldırı unsuru olarak algılayabilmektedir. Biz de sizler için olası bir köpek saldırısında nasıl davranmanız gerektiğini derledik. 

Savunmasız Kalacağınız Hareketlerden Kaçınmanız Gerekiyor!

Çömelmek ve yere yatmak, köpeklerden kurtulmak için sıklıkla tavsiye edilen hareketler arasında yer alsa da sizi savunmasız hale getireceği için yapılmaması gereken davranışlar arasında ilk sıradadır. Özellikle yere yatmak, kafanızı ve boynunuzu ulaşılabilir hale getireceği için ölümcül sonuçlara da neden olabilmektedir.

Bir köpek, sizi tehdit olarak algıladığında ilk olarak koklayacaktır. Bu durumda soğukkanlılığınızı koruyarak tedirgin olmaktan kaçının. Bir soğukkanlılık yarattığınız zaman hiç umursamadan geçip gidebilirsiniz. Bu sayede olası bir köpek saldırısından kolayca korunmuş olacaksınız.

Sokak Köpeklerinden Korkup Kaçmanıza Gerek Yoktur!

Olası bir sokak köpeği saldırısında bağırma ve üzerine yürüme hareketleri çoğu zaman çekinmeden denenebilecek tavırlardır. Fakat burada dikkat etmeniz gereken nokta, köpek saldırıdan geri adım atana kadar sert tavırlarınıza devam etmenizdir. Bağırmaya başladığınız an da köpek kaçana kadar devam etmeniz gerekiyor.

Özellikle sokak köpekleri, bir saldırı anında muhtemelen kaçmaya başlayacaklardır. Genellikle korkak olan sokak köpekleri, herhangi bir hareketinizi gördüğünde saldırgan hareketlerine devam etmeyecektir. Bu nedenle bir sokak köpeği tarafından ısırılma veya herhangi bir zarar görme olasılığınız çok düşüktür. 

Havlayan Köpek Isırmaz Tabiri Çok Doğrudur!

Uzun zamandır kullanılan ‘’Havlayan köpek ısırmaz.’’ tabiri, gerçek bir köpek saldırısında da aynı şekilde geçerlidir. Bir köpek size havlayarak geliyorsa sizin müdahale etmeniz ve köpeği korkutmanız çok olası olacaktır. Belirli bir mesafeden size doğru havlayan bir köpek görüyorsanız kaçmadan sessizce durup ona bakmalısınız.

Bu sayede soğukkanlı tavırlarınızla olası bir saldırıyı alt edebilirsiniz. Fakat sakin kalmayarak koşarsanız köpek daha da cesaretlenecek ve sizin üzerinize gelmeye başlayacaktır. Kısacası havlayan bir köpekle karşı karşıya kaldığınızda olası bir saldırıyı önlemek için ondan korkmadığınızı ve onu alt edebileceğinizi kanıtlayın. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış