20 Şubat 2022 14:32 Güncelleme : 20 Şubat 2022 14:32

Korona Bitti Derken Yeni Haber Alarma Geçirdi! Yarasalarda 3 Yeni Koronavirüs Daha Ortaya Çıktı!

Korona Bitti Derken Yeni Haber Alarma Geçirdi! Yarasalarda 3 Yeni Koronavirüs Daha Ortaya Çıktı!

Kovid - 19 salgını henüz bitmeden yarasa kaynaklı olduğu düşünülen 3 yeni koronavirüs daha keşfedildi. Bulunan virüslerin insan sağlığını tehdit ettiği ve hücrelere direkt olarak yapıştığı düşünülüyor. Uzmanlar, yeni bir salgın haberinin kapıda olduğunu da belirtiyorlar. İşte, yaralarda bulunan ve insan sağlığını tehdit eden 3 yeni koronavirüs hakkında merak edilen tüm detaylar.

İki yılı aşkındır dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını, insanların alışagelmiş hayatlarını da değiştirdi. Başladığı günden beri çeşitli varyantlarla hızla evrimleşmeye devam eden Kovid – 19 biteceğine yeni hastalık haberleriyle tekrar karşımıza çıkıyor. Bilim adamları, yarasa kaynaklı olan üç yeni koronavirüs daha tespit etti. Araştırmacılar, söz konusu virüslerin insan sağlığına zarar verme potansiyeline sahip olduğunu söyleseler de kesin bir sonuca varabilmek için araştırmalar devam ediyor.
Koronavirüs hastalığı, ortaya çıktığı günden beri 5 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Koronavirüs varyantı olan Omicron, bulaşma hızını arttırırken virüsün can almaya devam ettiğini de gözler önüne serdi. Son dönemde varyantlarla sürekli gündemde olan virüsün hala nereden geldiği tam olarak bilinmiyor. Araştırmacılar, son çalışmalarında SARS – COV – 2 benzeri üç farklı koronavirüs daha keşfettiklerini açıkladılar. Bu haber, tüm dünyada bomba etkisi yarattı.

İnsan Hücrelerine Bağlanarak Hastalıklara Neden Olabilirler!

Nature dergisinde yayınlanan çalışmalar neticesinde Laos’taki yarasalarda bulunan BANAL – 103, BANAL – 236 ve BANAL – 52 adlı yeni virüslerin 2019 yılında küresel bir pandemiye neden olan koronavirüs ile genotip anlamında benzerlikler taşıdıklarını keşfettiler. Çalışma, yeni tip koronavirüslerin insan hücrelerine bağlanmayı kolaylaştıran başak proteininin anahtar alanında belirli benzerlikler gösterdiklerine de dikkat çektiler. Ayrıca tüm dünya, yeni virüslerin insan genine direkt olarak temas ettiği ve korkunç hastalıklar ortaya çıkaracağı konusunda endişe etmeye başladı.

Yeni Virüsler İnsan Sağlığını Büyük Oranda Tehdit Edebilir!

Yeni keşfedilen üç farklı virüsün de insan genine bağlanabilme yeteneğine sahip olduğu ve insan sağlığını tehdit etmelerinin muhtemel olduğu ortaya çıkmıştı. Fakat uzmanlar, kesin bir sonuca ulaşmadan önce daha fazla çalışma yapılması gerektiğinin de altını çiziyorlar.
Institut Pasteur’da yer alan patojen keşfi başkanı Marc Eloit, yarasa hayvan rezervuarında bulunan bu yeni virüslerin varlığının Amerika’da bulunan uçsuz bucaksız karstik dağlık bölgelerde yaşayan yarasalardan kaynaklanabileceği teorisini ortaya attılar. Fakat bu teoriyi destekleyecek hiçbir bilimsel bulgu henüz gün yüzüne çıkmadı. Şu an için milyonlarca insan, Dünya Sağlık Örgütü’nden üç yeni tip koronavirüs hakkında gelecek son haberleri merakla bekliyorlar. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış