16 Şubat 2022 21:30 Güncelleme : 17 Şubat 2022 13:18

Koronavirüsün Yeni Varyantı Korkuttu! Delta ve Omicron Birleşti! Peki Ne Kadar Tehlikeli?

Koronavirüsün Yeni Varyantı Korkuttu! Delta ve Omicron Birleşti! Peki Ne Kadar Tehlikeli?

Tüm dünya Omicron virüsü ile mücadele ederken ortaya yeni çıkan virüs panik havası yarattı. Ülkemize de sıçrayacağı düşünülen varyant, çok tehlikeli görünüyor. İşte, İngiltere'de ortaya çıkan yeni koronavirüs varyantı hakkında merak edilen tüm detaylar.

Koronavirüs hastalığı, tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken ortaya çıkan yeni varyantlar panik havası yarattı. Omicron ile mücadele sürdürülürken şimdi de Deltacron ortaya çıktı. İngiliz Ulusal Sağlık Güvenliği Ajansı, Delta varyantı ve Omicron varyantına aynı anda yakalanan hastalarda yeni bir mutant virüsün ortaya çıktığını duyurdu. Yeni varyantın ne kadar bulaşıcı ve ölümcül olduğu ise merak ediliyor.
Dünya genelinde koronavirüs varyantları ortaya çıkarken mutant olarak adlandırılan yeni tip hastalıklar korku etkisi yaratıyor. Şimdilerde Omicron ve Delta varyantlarının birleşerek ‘’Deltacron’’ mutantına dönüştüğü söz konusu. Ülkemize de sıçraması düşünülen mutant virüs, merakla araştırılmaya devam ediyor. İşte, Deltacron virüsü hakkında merak edilen tüm detaylar.

Yeni Virüs Çeşidi Deltacron : DELTA + OMICRON

Koronavirüs hastalığı, ortaya çıktığı 2019 yılından beri farklı şekillerde karşımıza çıkmaya devam ediyor. İlk olarak Wuhan kentinde görülen öldürücü virüs, şimdilerde tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Son günlerde Omicron ve Delta varyantının birleşerek Deltacron hastalığını ortaya çıkardığı iddia ediliyor.

İngiltere görülen yeni mutantın herhangi bir koronavirüs varyantından çok daha güçlü ve bulaştırıcı olduğu iddia ediliyor. Ayrıca yeni mutantın dünya genelinde yeni bir kaosa sebebiyet verebileceği de düşünülüyor. Şimdilik İngiltere’de oluşan virüs hakkında henüz net bir bilgi yok. Fakat ilerleyen haftalarda çok sayıda Deltacron vakasının görüleceği ve hastalığın yoğun derecede hissedileceği konuşuluyor.

Deltacron Virüsü Kaç Kişiyi Etkiledi?

‘’Deltacron’’ varyantının şu an için çok az sayıda kişiye bulaştığını belirten uzmanlar, kaç adet vaka olduğunu bir türlü açıklamıyorlar. Bu durum, doktorlar ve bilim insanları tarafından tepkiyle karşılandı. Son günlerde İngiltere, Deltacron virüsünü saklama ve vakaları açıklamamakla suçlanıyor.
Bilim insanları, koronavirüs hastalığının sürekli farklı varyasyonlarla bir araya geldiğini ve yeni mutantların ortaya çıktığını berttiler. Fakat bu durumun ciddi bir salgını tetiklemediğini de açıkladılar. Şimdilerde herkes, yeni varyantın dünyayı nasıl etkileyeceğini merakla bekliyorlar.

Türkiye’de Deltacron Vakasına Rastlanıldı Mı?

İngiltere’de ortaya çıkan Deltacron virüsü, ülkemizde de panik havası yaratmaya başladı. Vatandaşlar, daha eski mutantlarla baş edemeden yeni bir varyantın nasıl etkileyeceğini merak ediyorlar. Su an için sadece İngiltere’de görülen Deltacron varyantı, ülkemizde hiçbir vatandaşımızda görülmedi. Şimdiler de ise Deltacron varyantının Türkiye’ye gelip gelmeyeceği korkuyla bekleniyor. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış