18 Aralık 2022 18:10 Güncelleme : 18 Aralık 2022 18:10

Kurabiyelerin en lezzetli bu olabilir! İşte herkesin hazır sandığı yılbaşı kurabiyesi tarifi

Kurabiyelerin en lezzetli bu olabilir! İşte herkesin hazır sandığı yılbaşı kurabiyesi tarifi

Yılbaşı yaklaşırken mis kokulu kurabiyeler hazırlamak ister misiniz? Lezzetiyle deneyen herkesi kendine hayran bırakan bu kurabiye tarifini deneyen herkes çok seviyor. Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif ile lezzetli tabaklar hazırlayabilirsiniz. Kurabiyelerin en lezzetli bu olabilir! İşte herkesin hazır sandığı yılbaşı kurabiyesi tarifi...

Evde pratik ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz kurabiye tarifini deneyen herkes ok seviyor ister çayın yanında isterseniz ılık süt ile tüketebileceğiniz bu lezzetli tarifi not defterlerinize eklemeyi unutmayın. Mis kokulu kurabiye tarifini kolaylıkla hazırlayabilir ve yılbaşına özel şekiller verebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa daha fazla beklemeyelim ve tarifi hazırlamaya başlayalım.

Zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiye tarifi için gerekli malzemeler;

125 gram tereyağı ya da margarin
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
2 tatlı kaşığı zencefil tozu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
3 su bardağı un

Enfes lezzetli zencefilli tarçınlı kurabiye tarifi nasıl hazırlanır?

Tarifimize kurabiye hamurunu hazırlayarak başlayalım. Kurabiye hamuru için; uygun bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini alarak güzelce çırpalım. Ardından yumurtayı ve pekmezi ekleyerek karıştıralım. Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim. 

Ardından diğer kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Yoğurulan hamur ele yapışmayacak bir kıvamda olması gerekiyor. Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun ağzını kapatalım ya da streç filme saralım ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.

Dinlenen hamurdan büyük bir parça kopartıp iki yağlı kağıt arasında açalım. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek 180 derece fırında 10-15 dakika pişirip çıkaralım. İsterseniz yıldız isterseniz farklı kalıplarla şekil verebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun. 

Etiketler

Astroloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış