25 Kasım 2022 17:05 Güncelleme : 25 Kasım 2022 17:05

KYK borcu olanlar dikkat! Yapılandırmalar bugün başladı, hemen kontrol edebilirsiniz

KYK borcu olanlar dikkat! Yapılandırmalar bugün başladı, hemen kontrol edebilirsiniz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK yurtları ve borç faizleri ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. "2022’de yurt ücretlerine hiçbir güncellemeye gidilmedi” ifadesini kullanan Bakan Kasapoğlu, “İlave bir fiyat artışı olmadı” diye ekledi ve devamında birçok önemli açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamalar ve tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Bakan Kasapoğlu öğrenim kredisi ile ilgili yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının an itibariyle e-devlette başladığını açıkladı. GSB burs-kredi başvuru süresinin de uzatıldığını bildirdi. İşte tüm detaylar...

Öğrenci yurtlarında zam olmayacak

Türkiye öğrenci yurtları içinde öncü ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Yurt sürecimiz 2022’de rekor bir başvuru ile Cumhuriyet tarihi rekoru ve bununla birlikte tüm zamanların en yüksek yerleştirme oranı, birçok ilde artık boş yataklarımız mevcut dedi. Başvuru yapan herkesin yerleştiğini ve yeni başvurularda açık bir durumda olduklarını ifade etti. 2022’de ise yine yurt ücretlerine hiçbir güncelleme yapılmadığını açıkladı. İlave bir fiyat veya artışı söz konusu değil dedi. Yurt fiyatların 270 ile 450 lira arasında değişenkenlik gösterdiğini ve halen aynı fiyatlarla devam edildiğini belirti. Elektrik, şu, güvenlik, temizlik, çamaşır, 32 gigabayt (GB) İnternet ile tamamen ücretsiz bir ortam olduğunu açıkladı. Özelliklede kişisel gelişim çalışmaları, eğitim faaliyetleri, kültür sanat spor aktiviteleri bu yıl bu anlamda yeni alanlar açıldığında altını çizdi. Bu yıl ise beslenme desteğimiz yaklaşık iki buçuk kat artarak 1800 liralık bir desteğe dönüşmüş oldu ve öğrencilerimiz artık yurtlarımızda hem sabahları hem akşamları ilave hiçbir ücret ödemeden yemeklerini alıyorlar” dedi.

Öğrenci yurtlarında zam olmayacak

KYK borçları hakkında son bilgi

KYK borçlarıyla alakalı 27 milyar lirayı aşkın bir yükten öğrencileri kurtardıklarını ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Türkiye tıpkı yurt altyapısında olduğu gibi burs ve kredi imkanlar ile dünyanın en geniş altyapısını sunan ve bir ülke dedi. Cumhurbaşkanımızın yaz başında paylaştığı müjde ile öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde ilave tutarın kaldırılacağını açıkladı. Yeni yapılacak düzenleme ile kredi almaya başlayacak, hali hazırda kredi alan ve kredilerinde geri dönemine geçen herkes yararlanacak. 1 milyon 392 bin 629 gencimizin ödenmemiş ve ödenecek taksitlerindeki endeks tutarı böylece tamamen kaldırılmış olacak. Toplamda 27 milyar 15 milyon 455 bin liralık bir tutar gençlerimizin omuzundan alınmış olduğunu açıkladı.

KYK borçları hakkında son bilgi

E devlet üzerinden kontrol sağlanacak

Başvurularla ilgili çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü bildiren Bakan Kasapoğlu, “Bu yıl kredi ve burs başvuruları ile alakalı süreci başlattık ve yoğun bir taleple karşılaştık" dedi. Başvuru sonrası talep değerlendirme süreci de başlanıldığını ifade etti. Kredi geri ödemeleriyle alakalı bu süreci takip etmek isteyenler için an itibarıyla e-Devlet üzerinden üzerinden endeks tutarlarına erişimi ve bu süreci başlattığımızı ilan etmiş oluyorum dedi. internet bankacılığı üzerinden ve Ziraat Bankası ATM’lerinden kaldırılmış borç tutarlarını gençlerimiz ödeyebilirler” dedi.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış