19 Şubat 2022 12:31 Güncelleme : 19 Şubat 2022 12:31

Lezzeti ile Efsane Olacağınız Kara Şimşek Yeşil Mercimek Tarifi! Bildiğiniz Tüm Yeşil Mercimek Yemeklerini Unutun!

Lezzeti ile Efsane Olacağınız Kara Şimşek Yeşil Mercimek Tarifi! Bildiğiniz Tüm Yeşil Mercimek Yemeklerini Unutun!

Yeşil mercimek ile daha çok köfte tarzı yemekler yapılıyor ama bu tarif daha önce yapılan tüm yeşil mercimek tariflerine taş çıkartacak. Kara şimşek olarak bilinen bu yemeği yedikten sonra midenizde şimşekler çakacak! Neden daha önce yemedin!

Kara şimşek adıyla da bilinen yeşil mercimek yemeğinin nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Çok kolay hazırlanabilen sağlıklı bir tarifle, diyetteyken bile doyana kadar yiyebileceğiniz yeşil mercimek yemeği için gereken malzemeler de her evde bulunabilir.

Gerekli Malzemeler

  •  Bir su bardağı yeşil mercimek
  • Bir orta boy soğan
  • İki ya da üç diş kadar sarımsak
  • Bir tepeleme yemek kaşığı salça
  • Üç su bardağı su
  • Üç çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kadar karabiber

Gerekli Malzemeler

Yeşil Mercimekli Kara Şimşek Tarifi

Yeşil mercimekleri ayıklayıp bol suda yıkayarak bu çok kolay yemek tarifi için kolları sıvamaya başlayabilirsiniz. Tertemiz yıkadığınız mercimeklerin üzerine oda sıcaklığındaki üç bardak suyu ekleyip ocağa alın. Mercimekler orta ateşte pişmeye başlarken bir adet orta boy soğanınızı küp küp doğrayın. Üç kaşık zeytinyağını eklediğiniz tencereye soğanları da ekleyip altını yakın. Bir tencerede mercimekleriniz haşlanırken diğer tencerede soğanlarınız kavruluyorsa siz de artık sarımsakları ezmeye başlayabilirsiniz demektir. Dilerseniz kesme tahtasına aldığınız sarımsakları bıçak yardımıyla önce ezip sonra küçük küçük doğrayabilirsiniz. Daha kolay bir yöntem arıyorsanız sarımsak ezeceğini veya küçük bir havanı kullanabilirsiniz. Bundan sonra soğanların rengi dönmeye başlayınca salça ve sarımsağı ekleyip iyice karıştırmalısınız.

Diğer tencerede kaynayan mercimeğin tadına bakabilirsiniz. Pişmeye başlamış fakat henüz diri olan mercimek, bizim aradığımız kıvamda demektir. Uygun kıvama gelen mercimeğin altını kapatın ve mercimeği suyuyla birlikte, iyice kavrulmuş olan soğan, salça ve sarımsak üçlüsüne ekleyiniz. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra iki taşım kaynatıp altını kapatabilirsiniz. Eğer yeşil mercimek yemeğini daha sulu seviyorsanız mercimeği, soğan karışımına ekledikten sonra bir bardak daha soğuk su ekleyebilirsiniz. Bunun tersine daha yoğun bir kıvam için ya üç bardak yerine iki buçuk bardak su kullanmalısınız ya da yemeği fazla pişme tehlikesine rağmen daha uzun süre kaynatmalısınız.

Sunumu Nasıl Olmalı?

 Yeşil mercimek yemeği çok fazla sunuma ihtiyaç duymasa da yanına ayran yapmanız ve servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kıyılmış maydanoz eklemeniz hoş durabilir.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış