16 Eylül 2022 20:33 Güncelleme : 16 Eylül 2022 20:33

Makyaj malzemelerine para ödemeye son! Evde yapabileceğiniz doğal makyaj malzemeleri

Makyaj malzemelerine para ödemeye son! Evde yapabileceğiniz doğal makyaj malzemeleri

Piyasadaki makyaj malzemelerinin içerisinde kimyasallar bulunur ve bu kimyasallar cilt için zararlıdır. Evde yapacağınız doğal makyaj malzemeleri sayesinde cildinizi koruyabilirsiniz.

Doğal makyaj malzemeleri, makyajın cilde verdiği zararları en aza indirmeye yarayan güzellik ürünleridir. Fakat piyasadaki “doğal” adı altında olan makyaj malzemelerinin bile içerisinde çok fazla kimyasal madde bulunmaktadır. Bu kimyasal maddeler cilde oldukça zarar verir. Makyajın cilde zararları şunlardır;

  • Kuruluk: Makyaj malzemeleri cildin hızlı bir şekilde çatlamasına ve kırışmasına neden olmaktadır. Bunun sonuncunda da ciltte kuruluk meydana gelir ve kaşıntıya sebep olur.
  • Gözeneklerde tıkanıklık ve akne oluşumu: Makyaj malzemeleri her ne kadar iyi bir şekilde temizlense de ciltten tam anlamıyla çıkmamaktadır. Bu da ciltteki gözeneklerin havasız kalmasına ve tıkanmasına yol açar. Tıkanan gözenekler ise akne ve sivilce olarak kendini gösterir.
  • Alerjiler: Makyaj Malzemelerinin içerisindeki kimyasallar bazı zamanlarda alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Bu da cilt üzerinde yaralara, sivilcelere ve kızarıklıklara neden olmaktadır.
  • Yağlı görünüm: Çoğu kişinin cildi yağlı bir yapıya sahiptir. Makyaj malzemeleri bu cildin daha da yağlanmasını sağlayarak sivilce ve siyah noktalara neden olmaktadır. 

Evde Makyaj Malzemesi Yapma

Piyasada üretilen makyaj malzemelerinin zararlarından kurtulmak için evde kendiniz makyaj malzemeleri hazırlayabilirsiniz. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal makyaj malzemeleri;

  • Evde lip balm yapımı: Malzemeler; 3 çay kaşığı rendelenmiş bal mumu, 1 çay kaşığı bal, 30-35 damla nar suyu, 6 çay kaşığı hindistancevizi yağı ve krem kutusu (tüm bu malzemeleri eritin ve soğumaya bırakın)
  • Evde doğal eyeliner yapımı: Aktif kömür kapsülü ve hindistancevizi yapını karıştırın.
  • Evde bronzer yapımı: Boş bir pudra kabına taşmayacak şekilde kakao koyun ve üzerine iyice ıslanacak şekilde alkol ya da kolonya sıkın. Ardından donması için 2 saat bekleyin ve üzerine bir peçete koyarak bastırarak sertleştirin. 2-3 gün bekledikten sonra bronzerınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Evde BB krem yapımı: Evinizde kullanmadığınız bir fondöteniniz varsa bunu bir nemlendirici kremle karıştırarak kendi BB kreminizi oluşturabilirsiniz. 

Etiketler

Kadın  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış