13 Aralık 2022 14:10 Güncelleme : 13 Aralık 2022 14:10

Mangal tadında fırında tavuk pirzola tarifi! Misafirleriniz mangalı nerede yaktınız diyecek

Mangal tadında fırında tavuk pirzola tarifi! Misafirleriniz mangalı nerede yaktınız diyecek

Mangal tadında fırında tavuk yapmak ister misiniz? Mangal derdiyle uğraşmadan ve daha sağlıklı bir şekilde fırında tavuk yapabilir ve lezzetli sofralar hazırlayabilirsiniz. Pratik bir şekilde evde hazırlayabileceğiniz fırında tavuk tarifini deneyen herkes çok seviyor. Lezzetli sosuyla herkesi kendine hayran bırakan mangal tadında tavuk tarifini henüz denemediyseniz mutlaka denemelisiniz.

Tarif defterlerinizin baş köşesinde yer alacak fırında mangal tavuk tarifini evde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Lezzetli baharatlar ve lezzetli sosuyla harmanlanan fırında mangal tadında tavuk tarifini deneyen herkes çok seviyor. Sofralarınızda lezzet mi lezzetli ve zahmetsizce tavuk yemeği hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Malzemeleriniz hazırsa daha fazla beklemeden fırında mangal tadında tavuk tarifini hazırlamaya başlayalım.

Fırında mangal tadında tavuk tarifini hazırlamak için gerekli malzemeler;

1,5 kilo tavuk kanat ya da but yada tavuk eti
Yarım çay bardağı saf zeytinyağı
1 tatlı kaşığı curry (köri baharatı)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tavuk baharatı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz

Fırında mangal lezzetinde tavuk tarifi nasıl hazırlanır?

Tarifimize ilk olarak kanatları bıçak yardımı ile keselim ve ikiye ayıralım. Bu sosla her türlü tavuk etini marine edebilirsiniz. Bıçak yardımı ile kestiğimiz tavuk etini bol su ile yıkayalım ve süzelim. Süzdüğümüz tavukları geniş bir karıştırma kabına alalım ve sırasıyla zeytinyağı ve tüm baharatları ilave edip karıştıralım.

Ardından salçayı da ilave edelim ve karıştıralım. Bir gün ya da 5-6 saat kadar dolapta ağzı kapalı bir şekilde dinlendirelim. Dinlenen tavukları fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim ve 210 derecede nar gibi kızarana kadar pişirelim. 

Patatesleri yıkayıp, doğrayıp süzdükten sonra; içine zeytinyağı, tuz, kırmızı toz biber ve köri koyup karıştırdım. Biraz da salça ekledim. Soğan biberi de ortadan ikiye kesip, bu karışımla karıştırabilirsiniz. Fırına bir tepsi sebze, bir tepsi tavuk koyup 1 saat kadar pişirebilirsiniz.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış