21 Eylül 2022 12:30 Güncelleme : 21 Eylül 2022 12:30

Migreni olanları baş ağrısından kıvrandıran yiyecek! Migreniniz varsa ağzınıza sürmeyin

Migreni olanları baş ağrısından kıvrandıran yiyecek! Migreniniz varsa ağzınıza sürmeyin

Migreni olan kişilerin ağzına sürmemesi gereken o besinleri duyunca çok şaşıracaksınız. Baş ağrısına sebep olan bu besinler, migreni olan kişilerin adeta kabusu oluyor. Baş ağrısını tetikleyen bu besinler farkında olmadan tüketilen besinler arasında bulunuyor.

Günlük yaşamımızda migren, kişileri en çok zorlayan sağlık sorunlarından biridir. Kronik ağrıların şiddeti değişse de bu ağrılara sebep olan bazı tetikleyici besinler de bulunmaktadır. Migren ataklarıyla mücadele ederken, bu besinlerin öğünlerinizde yer alıp almadığına dikkat edebilirsiniz. İşte o besinler…

Baş ağrısını tetikleyen besinler

Migren Araştırma Vakfı’nın araştırmalarına göre migreni tetikleyen yiyecekler ancak diğer tetikleyicilerle birleştiğinde bunu yapıyor. Bu durum kişiden kişiye göre değişirken, araştırmayı da zorlaştıran etkenler arasındadır. Migren tetikleyicileri net olarak tespit edilemezken, buna neden olabilecek bazı besinler bulunmaktadır. Bu besinlerin arasında; kafein bulunur. Çok fazla kafein ve kafein yoksunluğu migreni tetikleyici sebepler arasındadır. Baş ağrısına sebep olan kafein, Amerikan Migren Vakfı’na göre, aslında yaklaşmakta olan migren ataklarını da durdurmaya yardımcı olmaktadır. Ara sıra baş ağrısını hafifletme özelliği de bulunur. Kafein içeren diğer yiyecekler arasında; kahve, çikolata ve çay da yer alır.

Yapay tatlandırıcıların da migreni tetiklediği düşünülür. Amerikan Migren Vakfı’na göre çikolata, alkolden sonra migren ataklarını tetikleyen en yaygın ikinci besindir. Migreni olan kişilerin tahmini yüzde 22’si çikolatadan etkilendiği belirtiliyor. Baş ağrısını tetikleyen çikolatada hem kafein hem de beta-feniletilamin bulunmaktadır.

Haberin devamı için tıklayın

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış