24 Aralık 2022 14:00 Güncelleme : 24 Aralık 2022 14:00

Milli Eğitim Bakanından okullarda ücretsiz yemek açıklaması! Müjde veriyim diyerek duyurdu, o tarihte hayata geçecek

Milli Eğitim Bakanından okullarda ücretsiz yemek açıklaması! Müjde veriyim diyerek duyurdu, o tarihte hayata geçecek

Millî Eğitim Bakanlığı’ndan hem öğrenciler hem de velileri sevindirecek haber geldi. Bakan Mahmut Özer tarafından dikkat çeken açıklama geldi. Ülkemizde okul öncesi eğitim veren kullarda ücretsiz yemek verilecek. Bu kapsamda tüm hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünün de altı çizildi. Kademe kademe okullarda projenin uygulanacağını vurguladı. Peki bu proje ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar…

Velilere ve öğrencilere müjdeli haber!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre öğrencilerin yemek sorununa yeni bir çözüm getiriliyor. Hem velileri hem de öğrencileri sevindirecek olan müjdeli haber kısa bir süre önce duyuruldu. Geçtiğimiz gün Bilsem Yapay Zekâ Atölyeleri İş Birliği Protokol Törenine katılan bakan Özer önemli açıklamalarda bulundu. Birçok yetkili ismin bulunduğu törende Millî Eğitim Bakanlığı ile Vakıfbank İşbirliğinde önemli adımlar atıldı. Üsküdar Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, “Bilim ve Sanat Merkezlerindeki Eğitim Ortamlarının Niteliğinin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü” kapsamında yeni imzalar atıldı.

Velilere ve öğrencilere müjdeli haber!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklenen açıklama geldi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzaların atıldığı esnada okullaşma hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Okullaşmanın önemli bir oranda artış gösterdiğini vurgulayan bakan geçmiş yıllar ile günümüzü karşılaştırdı. Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre 19 yılda yüzde 11 olan okullaşma oranı günümüzde yüzde 99’a kadar ulaştı. İlkokuldaki yüzde 90 olan okullaşma ise şu anda yüzde 99,63 olarak belirlendi. Açıklanan verilere göre ise ortaöğretimde yüzde 44 olan okullaşma yüzde 95,06’ya ulaştı. Cumhuriyet tarihinin son 20 yılı içerisinde okullaşma oranlarının yüzde 95’in üzerinde yer aldığı da belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklenen açıklama geldi!

Okullarda Ücretsiz Yemek Verilecek!

Okullarda yemek verileceği müjdesini veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapılan spekülasyonlara dikkat çekerek açıklamalarda bulundu. Taşımalı eğitimde tüm çocuklara ücretsiz yemek verildiğini vurgulayan Bakan Özer bu programdan faydalanan 1 milyon öğrenci artarak 1 milyon 800 bine kadar yükseldi. Tüm okullarda ücretsiz yemek verileceğinin altını çizen Özer, hazırlıkların devam ettiğini de duyurdu. 2023 yılının sonuna kadar kademeli bir şekilde bu sistemin tüm okullarda başlayacağını bir kez daha hatırlattı.

Etiketler

Gündem   Eğitim  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış