Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada hayata geçirilen platformlar sayesinde dijital teknolojilerin eğitim alanında kullanımının arttığını ve erişim sınırı olan bölgelerdeki öğrencilerin bu platformlardan faydalanabildiği belirtti.
Dijital platformların kullanımı artıyor
Milliği Eğitim Bakanı Özer, yaptığı açıklamayla eğitimin herkes için daha erişilebilir kılmak için gerçekleştirilen dijital platform projelerinden bahsetti. Teknolojinin hızla yayılmasıyla bireylerin eğitimden beklentilerinin değiştiğini açıklayan Özer, dijitalleşmenin önemini vurguladı. Bu göndeki çalışmaların hızlandırıldığı açıklandı.
Eğitim alanındaki beklentilerin değiştiğini vurgulayan Özer, “Dijitalleşme çağımızda birçok insan faaliyetini esir aldı. Elbette bu durum toplumların ve onları oluşturan bireylerin ihtiyaçları çerçevesinde olgunlaşmaktadır. Teknolojinin hızlı gelişimi, bireylerin ihtiyaçlarını da şekillendiriyor ve farklılaştırıyor” açıklamalarında bulundu.
Bilgi bolluğunun, büyüme hızının ve çeşitliliğinin insanların sürekli öğrenme ihtiyacını artırdığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Özer, dijitalleşmenin sunduğu imkanların insanların öğrenme hayatını daha uyumlu, daha sürdürülebilir, daha kolay ve daha rahat hale getirdiğini söyledi. Özer, Ocak ayında öğretmenler için hayata geçirilen IPA aracılığıyla bir yılda 8 milyona yakın eğitim kursunun tamamlandığını ve 1 milyondan fazla kişinin en az bir eğitim kursu tamamladığını bildirdi.
Pandemi sonrası dijital eğitime destek
Platformların öğrenciler ve aileler için daha kolay ve erişilebilir olması için birçok alanda proje yürütüldüğünü anlatan Özer, "160 milyon destek materyali ücretsiz ders kitaplarıyla birlikte dağıtıldı ve bu kaynaklar dijital platformda da mevcut. Öğrencilerimizin pandemi sonrası öğrenme kayıplarını gidermek ve temel eğitim eksikliklerini gidermek için bireyselleştirilmiş bir mekanizma olan Öğrenci-Öğretmen Destek Sistemini (ÖDS) oluşturduk” dedi.
“Pandemi sonrası matematik, yabancı dil ve Türkçe derslerinde seferberliklere başladık. Amacımız öğrencilerimizin bu alanlardaki temel beceri ve kazanımlarını genişletmektir. Bu nedenle her mobilizasyon alanı için bir dijital platform hazırladık. Matematik platformumuz hayata geçti. Yakın zamanda yabancı dil ve Türkçe platformlarımızı da açacağız. Teknik ve mesleki eğitime yönelik öğretim materyallerinin dijitalleştirilmesini, eğitim sürecinde zaman ve mekan kavramına bağımlılığın ortadan kaldırılmasını ve dezavantajlı alanlarda erişim açısından farklılık gösteren öğrenciler için 3D modelleme ve artırılmış gerçeklik teknolojisi ile gerçek materyal oluşturulmasını sağlar.”
Artırılmış Gerçeklik Platformu'nun uygulandığını belirten Özer, "Bu sayede öğrencilerin üretken düşünme ve tasarlama becerilerinin dijital ortamda sanal deneylerle geliştirilmesi amaçlanıyor" dedi.
Eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılmak isteyen tüm insanlar için hayat boyu çok amaçlı öğrenme faaliyetleri anlayışını benimsediklerini anlatan Özer, bilgi ve becerilerin geliştirilmesi üzerine projeler tasarlandığını ve projelerin devam edeceğini açıkladı. Ayrıca HEMBA’yı yurt dışında yaşayan vatandaşlar için hazırladıklarını ve yaşam boyu öğrenmeye uluslararası boyutta katkıda bulunduklarını belirtti.
Etiketler
Eğitim