23 Şubat 2022 13:31 Güncelleme : 23 Şubat 2022 13:31

Miraç Kandili Ne Zaman? Miraç Kandili Neden Önemlidir?

Miraç Kandili Ne Zaman? Miraç Kandili Neden Önemlidir?

Miraç Kandili, kutsal üç ayların içerisinde yer alan tüm duaların kabul olduğu bir gün olarak da bilinir. Diyanet İşleri Başkanlığı dini gün ve bayramların listesini yayınladı. Akıllarda ise bu sene Miraç Kandili’nin hangi güne denk geldiği ve bugünün neden önemli olduğu gibi pek çok soru var.

İslam dinine inanan insanlar için en kutsal ve önemli günlerden birisi olan Miraç Kandili bu sene 27 Şubat Pazar gününe denk geliyor. 2022 yılına girilmesi ile ilk denk gelen dini gün Regaip Kandili oldu ve onu da ilerleyen günlerde Miraç Kandili izleyecek. Mübarek üç ayların gelmesiyle özellikle dualar ve çeşitli ibadetler yapıldığı bugünlerde pek çok insan için Miraç Kandili’nin tam tarihi ve önemi oldukça önemli. Dua kapılarının sonuna kadar açıldığı bugünlerde pek çok kişi ibadet etmekle birlikte hem bağışlanmayı hem de bu dünyada daha huzurlu bir yaşam sürmeyi umut ediyor.

Miraç Kandili’nin Önemi

Peki İslam dini için son derece önemli günlerden birisi olan Miraç Kandili neden önemli? Pek çok rivayet ve anlatımlara göre Hz. Muhammed Miraç Kandili gecesi, Burak ismindeki at ile Mescid-i Aksa’ya götürülmüş ve Burak’ı Süleyman Mabedi’inin kalıntılarının güneybatı duvarına bağlamıştır. Hz. Muhammed önce eski Aksa olarak da anılan bugünkü el-Aksa Camiinin altındaki yerden Mescid-i Aksa alanına girmiştir. Daha sonra ise Kubbet-üs-sahra'nın bulunduğu alana geçerek bu alanda Hz. İsa, Hz. Musa ve Hz. Zekeriya peygamberlerle buluşmuştur. Günümüzde ise Nebi Minberi’nin bulunduğu yerde diğer üç peygamberle namaz kılmış ve Miraç Minberi’nin bulunduğu alandan göğe yükselmiştir. Hz. Muhammed bu yükselme sonucunda gökyüzü katmanlarını Hz. Cebrail ile aşarken Adem, İdris, İbrahim, Yahya, Yusuf, Harun, Musa ve İsa peygamberleri görmüştür. Yolculuğun ilerleyen kısmında Hz. Cebrail devam etmemiş, amanın yerin ve cihetin olmadığı bir katta Allah ile aracısız görüşmüştür. 

Miraç Kandili’nin Önemi

Duaların Kabul Olduğu Gece

Bu kutsal günde ise Allah’a şirk koşmayan ve bağışlanma dileyen herkesin dualarının kabul olacağı, yüreklerin huzurla dolarken herkesin cennete gideceği müjdelenmiştir. Bu nedenle önemli İslam alimleri de bu kutsal gecede ibadet etmenin önemini vurgularken tüm İslam alemini ibadete çağırmışlardır. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış