20 Haziran 2022 13:11 Güncelleme : 20 Haziran 2022 13:20

Mutfak Dekorasyonu İçin Pratik Öneriler

Mutfak Dekorasyonu İçin Pratik Öneriler

Evin en özel alanlarından biri olan mutfak, hijyenik olması gerektiği gibi dekoratif açıdan da büyük önem arz ediyor. Mutfaklarımızı dekore ederken hem evin geneli ile hem de kendi içinde bir bütünlük yakalamak gerekiyor.

Evin en özel alanlarından biri olan mutfak, hijyenik olması gerektiği gibi dekoratif açıdan da büyük önem arz ediyor. Mutfaklarımızı dekore ederken hem evin geneli ile hem de kendi içinde bir bütünlük yakalamak gerekiyor. Bu noktada doğru duvar rengini seçmeli, tezgah ve mutfak arası seramik için iyi bir kombin yapmalı ve zemini kaplamak için kullanacağınız fayansın tüm dekoratif unsurlarla uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Yüzlerce seçenek arasında boğulmamak için sizler için hazırladığımız en güzel mutfak dekorasyonu fikirleri ışığında bu işi kolaylıkla halledebileceksiniz.

Tarzınızı Mutfağınıza Yansıtın

Mutfak dekorasyonuna başlamadan önce belirlemeniz gereken ilk şey, tarz! Salon, banyo veya evinizin diğer bölümlerinde olduğu gibi mutfağınıza da kendi tarzınızı yansıtarak daha çok keyif alacağınız bir atmosfer yakalayabilirsiniz. Örneğin evin genel tarzına uygunsa mutfağınızda da country bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Bunun yanı sıra modern çizgilere sahip dekorasyon ürünlerini tercih ederek şık ve spor bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Minimalizmden yanaysanız ise gösterişten uzak ama işlevsel aksesuarlara mutfağınızda fark yaratabilirsiniz. Bu konuda iplerin tamamen sizin elinizde olduğunu unutmamalısınız.

Tarzınızı Mutfağınıza Yansıtın

Renk Konusunda Seçici Olun

Belirlediğiniz tarz ışığında, ona uyumlu bir renk seçmeye gayret etmeniz de önemli. Mutfakta genellikle açık renkler tercih edilirken; daha pastel veya koyu tonlara da bir şans verebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise mutfağınızın büyüklüğü. Eğer küçük bir mutfağınız varsa açık renkleri tercih etmeniz, alanı daha geniş gösterecektir. Ancak büyük mutfaklar için böyle bir zorunluluk hissetmek zorunda değilsiniz.

Renk Konusunda Seçici Olun

Farklı Desenlere Sahip Seramikleri Tercih Edin

Mutfak dekorasyonunun adeta can damarı olan seramiklerin seçiminde yaratıcı olmaya çalışmanızı öneririz. Çünkü seramikler, mutfağın hem hijyenik hem de estetik olmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra mutfak tezgah arası seramik modelleri de bu tarzı destekleyen küçük ama etkili figüranlardır. Bu seçimlerde tercihinizi, son zamanlarda popüler olan cam mozaik seramik modellerden yana yapabilir veya desensiz ürünleri seçerek daha soft bir görünüm elde edebilirsiniz.

Organize Edici Ürünler Kullanın

Mutfaklarda kimsenin istemeyeceği tek bir şey varsa o da dağınık duran eşyalardır. Özellikle mutfak eşyaları, sayı bakımından oldukça fazla olduğu için evlerimizin en kısa sürede dağılmaya meyilli bölümdür. Buna izin vermemek için organize edici küçük ürünleri kullanmanızı öneririz. Örneğin baharatlık, kavanoz, raf veya ekmeklik gibi ürünleri sıklıkla kullanmaya özen göstermelisiniz. Bunların yanı sıra kullanışlı depolama ürünleri arasından seçim yaparak, tezgah üzerinde duran fazla eşyalarınızı tek bir yerde toplayabilirsiniz.

Boş Alanları İşlevsel Hale Getirin

Büyük mutfaklar, dekore edilirken genellikle bazı köşeleri gereğinden fazla boş bırakılabiliyor. Bu da mutfağın genel görünümünü bozacak bir atmosfer ortaya çıkarıyor. Bunun yerine mutfağınızın özellikle ölü noktalarını çiçek, bitki veya süs eşyalarıyla donatarak yaptığınız dekorasyonda genel bütünlük sağlayabilirsiniz. Eğer mutfağınız karanlıksa bu boş alanları, aydınlatma üniteleri için de ayrılabilirsiniz.

Etiketler

Yaşamdan  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış