20 Nisan 2023 04:12 Güncelleme : 20 Nisan 2023 04:11

Ne ağda, ne epilasyon bunu yapın tüyleriniz yok olsun! İşte doğal yöntemlerle tüyleri yok eden o yöntem

Ne ağda, ne epilasyon bunu yapın tüyleriniz yok olsun! İşte doğal yöntemlerle tüyleri yok eden o yöntem

Can acıtan birçok yöntemden sıkılmış durumda olan herkes doğal yollarla acısız bir şekilde tüylerinden kurtulmak istiyor. Sizlerde birazdan sıralayacağımız basit ve pratik yöntemleri uygulayarak istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz. Ne ağda, ne epilasyon bunu yapın tüyleriniz yok olsun! İşte doğal yöntemlerle tüyleri yok eden o yöntem...

Son dönemde yaygınlaşan epilasyon birçok kişinin acısından mustarip olduğu yöntemlerin başında geliyor. Sizlerde evlerinizde doğal ve pratik tarifler uygulayarak istenmeyen tüylerinizden kurtulabilirsiniz. Acısız ve doğal içeriklere sahip bu tarifleri hazırlamak ve uygulamak oldukça kolay. Ancak dikkat etmelisiniz ki gereğinden fazla yaşanan tüylenmelerin vücut değerleri ile ilgili olabileceği unutmamalı ve gerekli testleri yaptırarak doktorunuza başvurmayı unutmamalısınız. 

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın yolları
Yumurta Akı: Yumurta akı, mısır unu ve toz şekerin karışım ile elde edeceğiniz bu kür, düzenli olarak kullanıldığı zaman vücudunuzun istenmeyen tüyleri önemli ölçüde azalacaktır. Bu kür hazırlanmakta kullanmakta oldukça çok basit. Tüm malzemeleri homojen bir karışım oluncaya kadar iyice karıştırın. Elde etmiş olduğunuz karışımı tüyleri aldıktan sonra cildinize masaj yolu ile yavaş yavaş uygulayın. İşte yapmanız gereken tek şey bu!

Soğan Kürü: Soğan kürü, tüy azaltıcı kür denildiğinde zaman akla ilk gelen kürlerin başında karşımıza çıkar. Bu kür bir yandan kıl köklerinde zayıflatma yaparken diğer bir yandan da tüylerin yeniden çıkma süresini de daha uzun bir süre ertelemektedir. Soğan kürünü hazırlamak için ilk olarak orta boy bir soğanı rendeleyip iyice suyunu çıkarın. Hazırlamış olduğunuz soğan suyunu ağda işlemi sonrasında cildinize yavaş bir şekilde uygulayın. Yaklaşık olarak bir saat bu şekilde bekledikten sonra cildinizi yıkayarak soğan suyunu vücudunuzdan atın. Bu kürü de yine her ağda epilasyondan sonra düzenli olarak yapmanız gerekmektedir.

Limon suyu: Limon suyu, cilt üzerinde aydınlatıcı ve tüyleri inceltme konusunda inanılmaz bir özelliğe sahiptir. Bunun için bir bardak sıcak su içerisine birkaç damla limon suyu koyarak karıştırın ve bu karışımı istenmeyen tüylerin bulunduğu bölgeye uygulayabilirsiniz. 15-20 dakika beklettikten sonra tüyleri nazikçe bir sünger yardımı ile güzelce silin. Hepsi bu kadar!

Zeytinyağı: Zeytinyağı, genel olarak yumuşatıcı bir özelliğe sahiptir. Ağda ve epilasyondan sonra cildi nemlendirmek ve tüyleri yumuşatmak için kullanılır. Bunun için bir parça pamuğa birkaç damla zeytinyağına batırıp istenmeyen tüylerin bulunduğu bölgeye uygulayabilirsiniz. 15-20 dakika cildinizde beklettikten sonra tüyleri nazikçe sünger yardımı ile silin. Zamanla farkını hissedeceksiniz. Hem daha yumuşak bir cilde hem de istenmeyen tüylere veda edeceksiniz.

Elma Sirkesi: Elma sirkesi, cilt üzerinde nemlendirici ve tüyleri yumuşatıcı özelliklere sahiptir. Bunun için bir bardak sıcak su içerisine bir yemek kaşığı elma sirkesi koyup karıştırın ve bu karışımı istenmeyen tüylerinizin bulunmakta olduğu bölgeye uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra tüyleri nazikçe sünger yardımı ile güzelce silin. Bu yöntemler sayesinde istenmeyen tüylerinizden rahat bir şekilde kurtulabilirsiniz. Peki siz bu yöntemleri biliyor muydunuz? Tavsiye eder misiniz? 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış