29 Eylül 2022 13:30 Güncelleme : 29 Eylül 2022 13:30

Necmettin Batırel'den ''ekonomi bayramı'' açıklaması! Doların beli kırılıyor deyip yatırımcıyı uyardı

Necmettin Batırel'den ''ekonomi bayramı'' açıklaması! Doların beli kırılıyor deyip yatırımcıyı uyardı

Necmettin Batırel, döviz ve altın ile ilgili tahminlerde bulundu. Dolar kuru hakkında dikkat çeken ifadeler kullanan Necmettin Batırel; “Ekonomi bayramına çok az kaldı çok” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar gündemde de oldukça dikkat çekti.

Döviz ve altın ile ilgili tahminleriyle sık sık gündemde adından söz ettiren Necmettin Batırel, yine yeni yazısıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Ekonomi bayramına çok az kaldığını ifade eden Necmettin Batırel’in yazısı gündemde de yerini aldı. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

“Ekonomide bayrama çok az kaldı”

Dolar zulmünün yakın bir zamanda sona ereceğini açıklayan Necmettin Batırel, yine dikkat çeken bir yazı paylaştı. Döviz ve altın ile ilgili sık sık tahminlerde bulunan ve açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Necmettin Batırel, ekonomi bayramına çok az kaldığını ifade etti. ”Ekonomide bayrama çok az kaldı çok” diyen Batırel, yeni yazısıyla yine gündemde ses getirdi.

“Ekonomide bayrama çok az kaldı”

Necmettin Batırel’in yeni yazısı dikkat çekti

Gündemde dikkat çeken yeni yazısında;
“Dolar/TL düşünce ne olacak? Tüm ithal mallar ucuzlayacak. Enerji faturası sorun olmaktan çıkacak. Kamu ve özel dış borçlar rahatça ödenecek. ABD yaptırımları etkisini kaybedecek. Türkiye’nin risk primi 100 puana inecek. Tarım ürünleri ve gübrede büyük gerileme yaşanacak. Akaryakıtta tarihi indirimler gerçekleşecek. Doğalgaz ve elektrik faturaları sert düşecek. Enflasyonun beli kırılacak, etiketler küçülecek. Döviz yatırım aracı olmaktan çıkacak. Kur Korumalı Mevduat Hesabı çözülecek. Dolar ve avroda panik satışlar başlayacak. Türk lirası gerçek değerine kavuşacak. Altın dibe vuracak, evlenmek kolaylaşacak. Ödemeler dengesi cari fazla verecek. Merkez Bankasının rezervleri 200 milyar doları aşacak. Türkiye’nin sıcak paraya ihtiyacı kalmayacak. Borsa İstanbul 5 bin puana fırlayacak. Dünya küçülürken, Türkiye hızla büyüyecek. Kredi kuruluşları not artırım yarışına girecek. Yurdun dört bir tarafına yatırım yağacak. Faizler dibe oturacak. Ticari krediler tavan yapacak. Yatırım, üretim patlayacak, işsizlik azalacak. Köprü-tünel-havaalanı-geçiş garantisi ucuzlayacak. Hükümete güven zirveye çıkacak. Halkın refah payı katlanacak…” ifadelerini kullandı.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış