17 Şubat 2022 14:20 Güncelleme : 17 Şubat 2022 14:19

Numara Taşıma İçin Yeni Kanun Çıkıyor! Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom Hattı Olanları İlgilendiriyor!

Numara Taşıma İçin Yeni Kanun Çıkıyor! Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom Hattı Olanları İlgilendiriyor!

Numara taşıma işlemleri artık tarihe karışıyor. Numarasını farklı bir operatöre taşımak isteyenler, yasal bir süreç ile karşı karşıya kalacaklar. Bu durum, hem operatör hem de numara kullanıcılarını ilgilendiriyor. İşte, yeni numara taşıma işlemleriyle ilgili merak edilen son detaylar.

Telefon numarasını başka hatta taşıma işlemleri için gereken yasal düzenlemeler nihayet kanun haline geldi. Artık başka hatta aynı numarayı taşırken yapılacak işlemler daha değişik şekilde ele alınacak.

İlgili düzenleme Resmi Gazete üzerinden milyonlarca operatör kullanıcısına da ulaştırıldı. Artık numaranızı mevcut hattan farklı bir hatta taşıma işlemi yaparken yasal bir süreç ile karşı karşıya kalacaksınız. Bu durum, numara taşıma işlemlerinin düzenlendiği yönetmeliğin de değişmesine neden oldu. Karar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından ele alınarak hükümet tarafından onaylandı. Yapılan değişiklik Resmi Gazete’de kamuoyu ile resmen paylaşıldı ve hayata geçti. İşte, numarasını farklı bir hatta geçirmek isteyenleri ilgilendiren son dakika kararı.

Numara Taşıma İle İlgili Yeni Kanunda Neler Var?

Eski dönemlerde bir operatörden başka bir operatöre geçmek çok kolay bir işlem olarak adlandırılıyordu. Numaranızı yeni operatör şirketinize kolayca aktarabiliyordunuz. Çeşitli kampanyaları takip eden kullanıcılar, sürekli numara değiştirme işlemleri gerçekleştiriyorlardı. O günler artık eskide kaldı. Artık hat sahipleri, numara değişimi sırasında çok farklı bir yasal süreçle karşı karşıya kalacaklar.

Yeni düzenlemeyle birlikte kullanıcılar hangi operatöre geçeceklerse o operatör şirketine bizzat talepte bulunacaklar. Daha sonra numaranın taşınacağı operatör, taşınacak numarayı bilgilendiren bir SMS atacak. Böylece taşınacak yeni numara sahibinin taleple ilgili bilgilendirilmesi sağlanacak. Numara sahibi ve yeni operatör firması arasında kimlik doğrulama işlemi gerçekleştirilecek. Bu da numara transferleri sırasında yaşanan olumsuzlukların önüne geçecek.

Yeni Numara Transfer Düzenlemesi Neden Ortaya Çıktı?

Günümüzde pek çok işlem elektronik ortamlarda kolayca yapılabildiği için kişiler adına yasadışı işlemler de kolayca gerçekleştirilebiliyordu. Fakat kimlik doğrulaması ile taraflar arasında bilgilendirme yapılması ve yasadışı eylemlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yeni numara transfer sistemi sayesinde birisi sizin adınıza numara taşıma talebinde bulunsa bile durum hakkında öncelikle siz bildirilmiş olacaksınız. Eğer siz, numara transfer talebini kabul etmezseniz işlem otomatik olarak iptal edilecektir. Eğer talebi oluşturan taraf gerçekten siz iseniz, kimlik doğrulama yoluyla adımları takip ederek numara transfer işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebileceksiniz. Kısacası yapılan işlemlere dair bir belge sahibi olacaksınız ve adınıza yasadışı bir eylem düzenlenmesinin de önüne geçebileceksiniz.

Numara transfer işlemiyle ilgili doğrulama adımları, elektronik ortam üzerinden de mümkün olacak. Elektronik platformlarda yapılan işlemler adına iki tarafa da resmi belge gönderilecek. Bu sayede prosedüre uymayan hiçbir uygulama işleme alınmayacak ve taraflar korunmuş olacak. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış