13 Şubat 2022 18:00 Güncelleme : 14 Şubat 2022 07:44

Numara Taşıma Yapacaklar Dikkat! Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom Hatlarını Taşıyacaklar İçin Yeni Kanun Çıktı

Numara Taşıma Yapacaklar Dikkat! Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom Hatlarını Taşıyacaklar İçin  Yeni Kanun Çıktı

Telefon numarasını başka hatta taşıma işlemleri için yeni yasal düzenlemeler getirildi. Artık başka hatta numara taşırken yapılacak işlemler değişecek.

Resmi Gazete değişen yasal düzenlemeyle ilgili kararı yayınladı. Artık numaranızı mevcut hattından bir başka hatta taşırken farklı bir yasal süreçle karşı karşıya kalacaksınız. Numara taşıma işlemlerinin düzenlendiği yönetmelikte değişiklikler yapıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, yeni bir düzenleme yapılmasının gerekliliğine karar verdi. Yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra artık yürürlüğe girmiş oldu.

Yeni Düzenlemede Neler Var?

Eskiden bir operatörden diğerine geçmek oldukça kolay bir işlemdi. Numaranızı kolayca taşıyabiliyordunuz. Çeşitli kampanyaları takip eden kullanıcılar, kendi ait oldukları operatörü bırakıp bir başkasına geçebiliyordu. Ancak bu konuda yeni bir düzenleme getirildi. Hat taşıma işlemleri bu düzenlemeye göre yapılacak. Kullanıcıların izleyecekleri yol ve yöntemler de değişmiş oldu.

Yeni düzenlemeyle birlikte kullanıcılar, numara taşıması yapmak için hangi operatöre geçecekse bu operatöre talepte bulunacak. Ardından numaranın taşınacağı operatör de taşınacak numarayı bilgilendiren bir SMS atacak. Böylece taşınacak numaraya yeni operatöründen taleple ilgili bilgilendirme yapılmış olacak. Bu şekilde numara sahibi ve operatör arasında kimlik doğrulama işlemi gerçekleştirilecek. Bu da yanlışlıkların azaltılmasında önemli bir rol oynayacak.

Yeni Düzenlemede Neler Var?

Bu Yeni Düzenleme Ne İçin

Pek çok işlemin elektronik ortama döndüğü günümüzde, kişiler adına yasa dışı işlemler de yapılabiliyor. Ancak kimlik doğrulama yapabilme, taraflar arasında bilgilendirmenin yapılması ile bu tip durumların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Birisi sizin adınıza, numara taşıma talebinde bulunsa bile bu durum öncelikle size bildirilmiş olacak. Eğer talebi siz oluşturmadıysanız işlemi iptal edebileceksiniz. Eğer talebi oluşturan taraf gerçekten siz iseniz, kimlik doğrulmasını gerçekleştirerek numaranızı yeni operatörünüze taşıyabileceksiniz. Yapılan işlemlere dair elinizde bir belgeniz de olacak. Bu da yasal işlemler için oldukça önemli bir durum.

İşlemlerinizle ilgili kimlik doğrulama yapabilmeniz, elektronik ortam üzerinden de mümkün olacak. Elektronik ortam üzerinden yapılacak işlemler için her iki tarafa da işlemlerle ilgi resmi belgeler gönderilecek. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış