20 Nisan 2023 04:10 Güncelleme : 20 Nisan 2023 04:11

Oda kokusuna para vermeyin, bunu yapın eviniz mis gibi koksun! Günlerce kokusu evinizde kalacak

Oda kokusuna para vermeyin, bunu yapın eviniz mis gibi koksun! Günlerce kokusu evinizde kalacak

Evde hazırlayabileceğiniz doğal oda kokularıyla birlikte artık dışarıdan oda kokusu almaya son vereceksiniz. Kimyasal ürünlerden uzaklaşacak ve evinizin havasını tamamen doğal tariflerle değiştireceksiniz. Peki, doğal oda kokusu nasıl yapılır?

Günümüzün büyük bir kısmını geçirdiğimiz evlerimizin havasını değiştirmek için pek çok yöntem bulunuyor. Özellikle yemek kokuları vb. kokuların uzaklaşmasını sağlamak için kimyasal ürünler kullanmanıza gerek yok. Hazırlayabileceğiniz bu doğal oda kokularıyla birlikte artık dışarıdan oda kokusu almayacaksınız. Özellikle kimyasal içerikli ürünler alerjik astımı olan kişilerde de çeşitli sorunlara sebebiyet verebiliyor. Peki, evde oda kokusu nasıl hazırlanır? Evde oda kokusunda hangi malzemeler kullanılır? Doğal oda kokusu nasıl yapılır? İşte evde hazırlayabileceğiniz oda kokusu tarifleri…

Evde oda kokusu nasıl hazırlanır?

Evde kolay bir şekilde oda kokunuzu hazırlayabilirsiniz. Bunun için ilk önce hangi kokuları sevdiğinize karar verin ve ardından o kokunun yağının olup olmadığına bakmanız gerekir. Oda kokusunu hazırlamak için; 1 litre su, istediğiniz bir doğal yağ ve 2 çay kaşığı karbonat kullanmanız gerekecek. Öncelikle suyun içine karbonatı ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından dilerseniz; menekşe, lavanta, mandalina, portakal, vanilya vb. yağlardan seçmeniz gerekir. Bu doğal yağlardan 15 damla kadar suyun içine ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra şişeyi iyice çalkaladıktan sonra istediğiniz yerlere püskürtebilirsiniz. Kullanmadan önce her defasında çalkalamayı unutmayın.

Evde oda kokusu nasıl hazırlanır?

Ferahlatıcı kokular

Oda kokunuzu sprey şişe içinde kullanmak istemiyorsanız bunun için farklı yöntemleri de deneyebilirsiniz. Bunun için; küçük cam şişe, lavanta, misket limonu, bambu dalları, tarçın yağı ve okaliptüs yağı gerekir. Malzemeleri hazırladıktan sonra cam şişenin içine 4 damla kadar tarçın yağı ve 1 damla okaliptüs yağı ekleyin. Ardından misket limonundan birkaç damla damlatın ve cam şişenin içine bambu dallarını yerleştirin. Hazırladığınız bu karışımı evinizin istediğiniz alanlarına koyabilirsiniz. Dilerseniz sevdiğiniz yağlardan ekleyerek evinizin o şekilde kokmasını sağlayabilirsiniz. Bu cam şişeli oda kokusu hem görünüş açısından hem de koku açısından oldukça güzel olacaktır. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış