4 Kasım 2022 13:03 Güncelleme : 4 Kasım 2022 13:03

Öğrencileri üzen velileri havalara uçuran haber! Artık okulu asmak tarih oluyor, 2023'de başlıyor

Öğrencileri üzen velileri havalara uçuran haber! Artık okulu asmak tarih oluyor, 2023'de başlıyor

Bütçe görüşmeleri devam ederken, TBMM’de komisyon sunumları yapılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlığın bütçesine dair veriler paylaştı. Okulu bırakma veya asma riski bulunan öğrencilere engel olmak adına erken uyarı takip sisteminin devreye sokulacağını bildirdi.

TBMM’de bütçe üzerine gerçekleştirilen görüşmeler devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2023 yılının bütçesinin konuşulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi /TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu ile gerçekleşen toplantıda açıklamalarda bulundu.

“Oran %95’e yükseldi”

Son 20 senede okullaşma oranlarının arttığını ve yapılan iyileştirmeler kapsamında bu durumdan en çok kız çocuklarının faydalandığı söylendi. Bakan Özer, “Tüm eğitim kademelerinde kız çocuklarının eğitime katılım oranı takip edildi. En büyük gelişmeler ise ortaöğretim seviyesinde yaşandı. 2000’li yıllara bakıldığında ortaöğretim düzeyindeki kızların okullaşma oranı %39,2 civarındaydı. Bugün ise bu oran %95 yükselmiş durumda. Birçok ile kız çocuklarının okullaşması erkek öğrenci sayısını geride bıraktı” açıklamalarını yaptı.

“Oran %95’e yükseldi”

Erken uyarı sistemi kullanılacak

2023’te okullaşma oranının %100’e ulaşması için geniş kapsamlı bir proje başlatılacağı bildirildi. Okulu bırakma riski taşıyan öğrenciler için bu sistemin hayata geçirileceğini aktaran Özer, “Gençlerimizi okullaştırmak için uğraşarak bütün okullaşma fırsatlarından faydalanmalarını sağlayacağız. 2023 yılında her bir eğitim hademesinde okul terk riski taşıyan öğrencilerimizi tespit edip takip sistemi kuracağız. Amacımız tüm çocuklarımızın eğitiminin sürdürülebilirliğini sağlamaktır” dedi.

Erken uyarı sistemi kullanılacak

Etiketler

Eğitim  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış