26 Şubat 2022 15:02 Güncelleme : 26 Şubat 2022 15:02

Rusya Krizi Buğdayı Etkileyecek Mi? Ekmeğe Zam Haberi Ardından Flaş Açıklama Geldi

Rusya Krizi Buğdayı Etkileyecek Mi? Ekmeğe Zam Haberi Ardından Flaş Açıklama Geldi

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş gerginliği tüm akıllara; “Kriz buğdayı da etkileyecek mi?” sorularını getirdi. Vatandaş yakın zaman ekmeğe gelen zammın üzerine tekrardan zam geleceğini düşünüyor. Yetkililerden açıklama bekleyen vatandaşlar için haber geldi! Ekmeğe zam gelecek mi…Haberin detaylarında

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan çatışma, buğday fiyatları kapsamında hasat öncesi vatandaş tarafından beklenen indirimin de önüne geçti. Fırıncılar ise uygun fiyata ekmek satmaya devam etmek için; indirimli un fiyatlarının yanı sıra indirimli elektrik faturaları da istedi. 

Rusya ve Ukrayna Gerilimi Ekmeği Doğrudan Etkileyecek!

Rusya ve Ukrayna arası yaşanan gerginliğin savaşa evrilmesi nedeni ile iki gündür savaş çanları çalınıyor. Bu durum Türkiye’de un, buğday ve ekmeğe gelecek olası fiyat artışlarını da tekrardan gündeme getirdi. Stok ve hasat döneminin yakın olmasından dolayı ekmek kapsamında Rusya kaynaklı herhangi bir baskı durumu söz konusu değil. Bu nedenle güncel fiyatlarda herhangi bir zamlı artış aktarılmadı. Lakin asgari ücret, doğalgaz, elektrik ve akaryakıta gelmiş olan zamlar ekmeğe gelecek olan zammı da bir hayli zorluyor. 

Rusya ve Ukrayna Gerilimi Ekmeği Doğrudan Etkileyecek!

“Zam Durumu Söz Konusu Bile Olmayacak”

Yetkililer vatandaşların söylemlerine tabi ki de sessiz kalmadı. Uluslararası piyasayı oldukça yakından takip ettiklerini dile getiren yetkililer, Ürdün’ün açmış olduğu buğday ihalesinde fiyatlarda yükselme olmadığını açıkladılar. Öte yandan yetkililerin zam değil aksine düşüş bekliyorduk demesi de vatandaşları bir hayli şaşırttı. “Stok ve hasat öncesinde piyasalarda belirli bir düşün oranı bekliyorduk, savaş oranı bu düşüşün önüne geçti. ” Sözlerini dile getiren yetkililer, vatandaşın yüreğine su serpti.  

Ucuz Ekmek Üretilmesi İçin Ucuz Ekmek Kesinlikle Şart

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı olan Halil İbrahim Balcı; ekmekte Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaş gerilimden kaynaklı herhangi bir zam baskısı oluşmadığını dile getirdi. Bunun yanı sıra ucuz ekmek üretimi için ucuz elektrik şart sözlerini dile getiren İbrahim Balcı; “Ekmek üretimi için kullanılan toplam elektriğin, fırıncılara daha uygun fiyata verilmesi için Enerji Bakanlığı’na başvuruda bulunduk.” Dedi. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış