21 Eylül 2022 15:30 Güncelleme : 21 Eylül 2022 15:30

Saatlerce ütüye uğraşma derdi bitti! Bu yöntemle ütüsüz tüm kıyafetleriniz dümdüz olacak

Saatlerce ütüye uğraşma derdi bitti! Bu yöntemle ütüsüz tüm kıyafetleriniz dümdüz olacak

Ütüsüz ütüleme yapmak ve kırışıklıkları düzeltmek için birçok farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemler hem pratik hem de oldukça hızlı bir çözüm yolu sunmaktadır. Çoğu kişinin işkence olarak gördüğü ütü yapma derdini ortadan kaldıran bu yöntemlerin etkisine inanamayacaksınız.

Ütü yapmak saatlerimizi alan bazen de adeta işkenceye dönüşen konulardan biridir. Çoğu kişi ütü yapmadan kırışıklık gidermenin yollarını aramaktadır. Bunun için bazı basit ve etkili yöntemler bulunmaktadır. İşte o yöntemler…

Kırışıklık giderici yöntemler

İlk olarak sıcak su buharı bu konuda kurtarıcınız olabilir. Kırışan kıyafetlerinizi sıcak su buharına bir süre tuttuktan sonra kırışıklıkların açıldığına şahit olacaksınız. Su kaynatırken kırışık kıyafetlerinizi buhara tutarak kırışıklıkların açılmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem küçük kırışıklıklar için daha etkili olacaktır. Bir diğer yöntemlerden biri de duş buharı ile kırışıklık açma yöntemidir. Duş almadan önce kıyafetlerinizi banyoya asın ve siz sıcak duşunuzu alırken, kıyafetlerinizdeki kırışıklıklar da açılacaktır. Bu yöntemin daha etkili olması için açık cam ve kapının olmadığından emin olun ve kıyafetlerinizin bir süre duş buharında kalmasını sağlayın.

Bir diğer yöntemlerden biri de ısıtılmış bir tencerenin dibi olabilir. Bu yöntem evinizde ütünüz olmadığında kullanılabilir. Bir tencerenin içinde suyu kaynatın ve ardından suyu dökün, tencerenin altını ütü gibi kullanın. Tencerenin dibi hemen soğuyacağı için hızlı hareket ederek kırışıklıkları açabilirsiniz.

Haberin devamı için tıklayın

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış