20 Aralık 2022 09:10 Güncelleme : 20 Aralık 2022 09:10

Sabah aç karnına 1 yemek kaşığı zeytinyağı için, siz bile etkilerine şaşıracaksınız! İste ilaç gibi faydaları

Sabah aç karnına 1 yemek kaşığı zeytinyağı için, siz bile etkilerine şaşıracaksınız! İste ilaç gibi faydaları

Yemeklerin olmazsa olmaz besinlerinden biri olan zeytinyağı, vücudumuzdaki zararlı maddelerin sebep olduğu tahribatları önleyen antioksidan barındırıyor. Her sabah aç karnına içilen zeytinyağının sağlığımız üzerinde pek çok faydası bulunuyor.

Geçmişten günümüzde pek çok yerde kullanılan zeytinyağı sadece yemeklere lezzet vermek için değil, kanser, cilt bakımı, kemik gelişimi ve kolesterol gibi pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Vücudumuzun sağlığı için vazgeçilmez besinlerden olan zeytinyağının düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor. Peki, zeytinyağının faydaları nelerdir? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Zeytinyağının faydaları

Her sabah 1 kaşık zeytinyağı içmek için pek çok sebep bulunmaktadır. Bu sebepler;

  • Kansere karşı koruyucu asitler içeren zeytinyağı özellikle kalın bağırsak (kolon) kanserine karşı koruyucu bir özelliğe sahiptir.
  • Sağlıklı bir cilt, saç, kemik ve tırnaklara sahip olmamızı sağlayan zeytinyağı, saçları yumuşatır, nemlendirir, güçlendirir. Saç ve tırnakların daha hızlı uzamasına yardımcı olur.
  • İçinde bulunan antioksidan ve yağ asitleri vücudumuzda zararlı maddelerin oluşturduğu hasarı onarır ve sarkmaları önler. Cildin dokusunu ve rengini iyileştiren zeytinyağı ile yapacağınız 15 dakikalık masajla birlikte kan akışını hızlandırıp, hücrelerin onarımını sağlayabilirsiniz.
  • Organlarımızı temizleyen karaciğerin kendini temizlemesi için zeytinyağına ihtiyaç vardır ve bu sebeple zeytinyağı tüketmek oldukça önemlidir.
  • Çocuklarda kemik ve beyin gelişimini destekleyen zeytinyağı, içinde bulunan E vitamini sayesinde yaşlanma belirtilerini azaltır, dokuları yeniler.

Zeytinyağının faydaları

Kanser hücrelerinin büyümesini engeller

Zeytinyağının içinde bulunan fenolik bileşikler oleik asit ile bir araya geldiğinde kontrolsüz hücre yayılmasını baskılar ve kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Oleik asit, kalın bağırsak kanseri oluşumunda etkili ola safra asit üretimini de azaltır, mukoz dokunun bütünlüğünü de sağlamaktadır. Bağışıklık sistemini destekleyen zeytinyağının içinde bulunan yağ asitleri bağışıklık sistemi güçlendirir. İçeriğinde bulunan E vitamini ve selenyum ile birlikte damar sertliği, kalp krizine karşı en etkili ve doğal ilaçlardan biri diyebiliriz. Bunun yanı sıra K vitamini ile birlikte damar çeperlerini ve kalp dokusunu koruyucu bir özelliğe de sahiptir.

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış