22 Eylül 2022 10:00 Güncelleme : 22 Eylül 2022 10:00

Saç boyatmak için kuaförlere tonlarca para dökmeyin! İşte evde kuaför gibi saç boyama teknikleri

Saç boyatmak için kuaförlere tonlarca para dökmeyin! İşte evde kuaför gibi saç boyama teknikleri

Evde saç boyama teknikleriyle birlikte artık kolay bir şekilde saçlarınızı boyayabilirsiniz. Bu teknikleri adım adım yerine getirerek saçlarınızı boyayabilir ve kuaföre tonlarca para ödemekten kurtulabilirsiniz. Peki, evde saç boyamadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Masrafsız bir şekilde evde saç boyamak istiyor fakat tekniklerini bilmiyorsanız, bu yöntemlerle birlikte artık evde kolay bir şekilde saçınızı boyayabilirsiniz. Dışarıda kuaföre tonlarca para ödemek yerine evde kendiniz adım adım bu teknikleri uygulayabilirsiniz. İşte evde saç boyamadan önce dikkat etmeniz gereken o püf noktaları…

Saç boyamadan önce bilmeniz gerekenler

Evde saç boyamadan önce uygulamanız gereken önemli tekniklerden biri de nemlendirici krem uygulamasıdır. Saç boyarken cildinize bulaşan boyaların kolay bir şekilde çıkması için yüzünüze nemlendirici krem sürmelisiniz. Bu şekilde boya bulaşsa bile silince kolay bir şekilde çıkacaktır. Bir diğer önemli konu da boyanın cildinize alerji yapıp yapmayacağı konusudur. Bunun için boyanızdan bir miktar alın ve kulak arkanıza uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra cildinizin boyaya alerjisi varsa, kızarıklık, kaşıntı gibi belirtiler ortaya çıkacaktır.
Saçlarınızı boyamadan önce düz olması oldukça önemlidir. Boyama işlemi sırasında sizlere kolaylık sağlaması açısından saçlarınızı düzleştirebilirsiniz. Özellikle bu yöntemi kıvırcık saçlılar deneyebilir. Boyama işlemine başlamadan önce saçlarınız kirli olursa saç boyası saç derinize direkt temas etmez. Gözeneklerin kapalı olması saç diplerinizin daha az yanmasını sağlar.

Haberin devamı için tıklayın

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış